Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Kultúra

Spolok slovenských spisovateľov sa zaoberal budovou na Laurinskej

Slávnostné odovzdávanie cien a prémií za vedeckú a odbornú literatúru za rok 2003 sa uskutočnilo 28. septembra 2004 v Klube slovenských spisovateľov na Laurinskej ulici v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po prvý raz v tomto roku zasadalo v utorok (20.1.) Predstavenstvo Spolku slovenských spisovateľov (SSS), ktoré viedol jeho predseda Miroslav Bielik.

Bratislava 21. januára (TASR) - Po prvý raz v tomto roku zasadalo v utorok (20.1.) Predstavenstvo Spolku slovenských spisovateľov (SSS), ktoré viedol jeho predseda Miroslav Bielik. Predstavenstvo zobralo na vedomie súčasný legislatívny stav majetkovo-právnych vzťahov okolo spisovateľskej budovy na Laurinskej ulici v Bratislave a schválilo viaceré praktické kroky vedenia Spolku v tejto záležitosti.

V ďalšom programe sa zaoberalo plánom hlavných podujatí v prvom polroku 2015, medzi ktorými sa nachádza prezentácia Spolku v Prahe na knižnom veľtrhu Svet knihy, vedecká konferencia Viliam Marčok v slovenskej literatúre, Literárne mosty česko-slovenskej vzájomnosti v Luhačoviciach, stretnutie a diskusné fórum s bieloruskými spisovateľmi vo Vysokých Tatrách, Literárna Banská Bystrica a kolokvium Ján Čomaj a literatúra faktu v Bratislave pri príležitosti autorovho životného jubilea.

Predstavenstvo SSS sa zaoberalo aj členskými otázkami a štatútom mimoriadneho člena spolku, ktorý má na mysli najmä významné osobnosti zo zahraničia. S pohnutím konštatovalo, že v minulom roku spomedzi radov slovenských spisovateľov odišlo 20 literárnych osobností.