Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Staré divadlo K. Spišáka predstavilo divákom hru Nebo

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Režisérovo spracovanie sa orientuje najmä na objavovanie krás a pestrosť skutočného života, v porovnaní s tým virtuálnym.

Nitra 18. septembra (TASR) – Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre predstavilo v novej sezóne verejnosti autorskú inscenáciu Nebo v réžii poľského divadelného tvorcu Ireneusza Maciejewského. Inscenácia určená pre divákov od sedem rokov otvorila tému osamotenosti detí v prostredí digitálnych technológií, informovalo divadlo. Premiéra sa uskutočnila v sobotu v priestoroch Kultúrneho domu v Šali.

Inšpiráciou pre toto dielo sa stala tvorba talianskeho spisovateľa Gianniho Rodariho. Režisérovo spracovanie sa orientuje najmä na objavovanie krás a pestrosť skutočného života, v porovnaní s tým virtuálnym. Divákovi ponúka neobyčajné bábky, hru svetla či hudbu, ktorej autorom je Lukasz Pospieszalski.

Pri zrode inscenácie Nebo stála aj poľská scénografka a kostýmová výtvarníčka Barbara Guzik. Choreografie do inscenácie pripravil Vladislav Šoltys. Vznik inscenácie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.