Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Štartuje festival Viva Italia, 9. ročník bude už bez obmedzení

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Organizátori tiež pripravili výstavu fotografií Kataríny Grondzákovej, architektky zo Spišskej Novej Vsi, ktorá už niekoľko rokov žije v Ríme.

Poprad 8. júna (TASR) - V najväčšom meste pod Tatrami v stredu štartuje 9. ročník festivalu Viva Italia. Do soboty (11. 6.) sa v Poprade uskutoční viacero koncertov, pouličných vystúpení, v Kine Tatran budú premietať talianske filmy a chýbať nebudú ani talianske gastronomické výrobky v tradičných stánkoch. Hlavný organizátor podujatia Fabio Bortolini uviedol, že otvárací koncert festivalu bude v stredu o 19. hodine a vystúpia na ňom Maurizio Galleni v sprievode sopranistky Debrah s repertoárom talianskych a medzinárodných evergreenov.

"Vo štvrtok 9. júna bude krátko pred 19. hodinou nasledovať kapela Italy Evolution, ktorá zaspieva najznámejšie talianske hity. Vrcholným večerom festivalu bude piatok 10. júna, keď legenda talianskej popovej hudby Drupi vystúpi v popradskom akvaparku. Prvý raz na festivale vystúpi aj Peter Lipa so špeciálnym taliansko-slovenským hosťom Barbarou Bortolini, a to v posledný deň, v sobotu," vymenoval Bortolini.

Organizátori tiež pripravili výstavu fotografií Kataríny Grondzákovej, architektky zo Spišskej Novej Vsi, ktorá už niekoľko rokov žije v Ríme. Nesie názov Taliansko očami Slováka, ktorý žije v Ríme. Pre milovníkov gastronomických zážitkov pripravili Gastro Divadlo, ktoré sa uskutoční vo štvrtok v divadelnej sále v Spišskej Sobote. Pripravia ho študenti z hotelových škôl zo Sardínie a Kežmarku v spolupráci s Lady Chef Zuzanou Sisákovou. "Predstavia na ňom sardínsku kuchyňu a kultúru večere, vystúpia aj sardínske zbory a umelci," doplnil Bortolini. Tento rok je partnerom festivalu mesto Levoča, kde sa budú konať tri koncerty mužského speváckeho zboru Terra Galana v Bazilike sv. Jakuba. Po dvoch rokoch pandémie sa tento ročník uskutoční bez akýchkoľvek obmedzení.