Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Šťastný nový rok 2: Dobro došli dosiahol rekord

Na archívnej snímke zo 14. marca 2022 herečka Táňa Pauhofová pózuje pred novinárskou premiérou komédie s názvom Šťastný nový rok 2: Dobro došli v Bratislave v pondelok. Foto: TASR - Pavol Zachar

Príbeh filmu sa začína na Silvestra, keď Marek (Ján Koleník) požiada Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku.

Bratislava 21. marca (TASR) - Romantickú komédiu Šťastný nový rok 2: Dobro došli si počas prvých dní od uvedenia do slovenských kín nenechalo ujsť 69.900 divákov. Filmovú svadbu Jána Koleníka, Táne Pauhofovej a bláznivé zážitky jej priateliek s rodinami si počas uvádzacieho víkendu pozrelo na veľkom plátne dokonca najviac divákov od začiatku pandémie (57.582).

"Obľúbená snímka režiséra Jakuba Kronera a scenáristky Adriany Kronerovej prekonala aj samu seba. Jej pokračovanie oproti Šťastnému novému roku videlo po prvom víkende o 13.345 fanúšikov viac," uviedol pre TASR PR manažér Radomír Brhlík.

Príbeh filmu sa začína na Silvestra, keď Marek (Ján Koleník) požiada Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Jej súhlas rozpúta vtipný kolotoč udalostí predchádzajúcich ich svadbe v nádhernom prostredí pri chorvátskom mori. Trojica priateliek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a ich rodiny vnášajú do zdanlivo jednoduchej prípravy svadby dobrodružstvo, zábavu a niekedy aj drámu. Zatiaľ čo jedna z nich je momentálne bez partnera, druhá má okolo seba hneď dvoch súperiacich sokov a tretia manžela, ktorý svojou bezstarostnosťou prekračuje všetky hranice. Všetci nechtiac robia všetko pre to, aby zamilovanej dvojici svadbu skomplikovali, alebo ich vlastným príkladom odradili.

Hereckú zostavu prvého filmu (Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Tomáš Maštalír, Marek Majeský, Anna Kadeřávková, Petr Vaněk) dopĺňajú ďalšie herecké hviezdy. Okrem Dagmar Havlovej, Jozefa Vajdu si v novej komédii zahrali aj Marco Bonini z Talianska či Toni Gojanović a Goran Bogdan z Chorvátska.