Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Štátna opera v Banskej Bystrici začína hrať pre divákov naživo

Na archívnej snímke budova Štátnej opery v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Banskobystrická opera sa pre prevenciu šírenia ochorenia COVID-19 riadi aktuálnymi nariadeniami a odporúčaniami. Podmienkou je najviac 50 percent kapacity hľadiska pre divákov v režime OP.

Banská Bystrica 17. januára (TASR) – Štátna opera v Banskej Bystrici začína podľa aktuálne platných opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 hrať pre divákov naživo. TASR o tom v pondelok informovala vedúca propagácie banskobystrickej opery Katarína Uhríková.

Ako dodala, prvý koncert s názvom Začíname s nádejou uvedú v stredu 19. januára a jeho reprízu 21. januára. „Postupne plánujeme odohrať aj repertoárové predstavenia s menším počtom účinkujúcich,“ spomenula s tým, že na 25. januára naplánovali hudobno-dramatické a tanečné dielo Édith Piaf a na 28. januára operu Rigoletto. „Začíname s nádejou, že epidemiologická situácia divadlá už nezavrie a my budeme môcť pravidelne hrávať pre všetkých milovníkov umenia. Na úvod sme pripravili komorné koncerty, ktoré nie sú náročné z hľadiska počtu pracovníkov na zabezpečenie produkcie,“ podotkla.

Banskobystrická opera sa pre prevenciu šírenia ochorenia COVID-19 riadi aktuálnymi nariadeniami a odporúčaniami. Podmienkou je najviac 50 percent kapacity hľadiska pre divákov v režime OP. Vstupenky na predstavenia si diváci môžu kúpiť na portáli navstevnik.sk alebo v pokladnici opery v čase otváracích hodín.