Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Kultúra

Štátne divadlo Košice preložilo koncert Jaroslava Dvorského

Divadlo v Košiciach, archívna snímka. Foto: TASR - František Iván

Koncertný večer sólistu opery Jaroslava Dvorského, jeho hostky Tatiany Paľovčíkovej a zboru pod vedením Petra Valentoviča uvedie divadlo v náhradnom termíne 13. februára 2021.

Košice 16. decembra (TASR) – Štátne divadlo (ŠD) Košice ruší stredajší Vianočný koncert Jaroslava Dvorského v historickej budove a predstavenie Škola žien na Malej scéne. Stalo sa tak z preventívnych dôvodov v záujme bezpečnosti a ochrany zdravia divákov aj zamestnancov. Informoval o tom v stredu za divadlo Svjatoslav Dohovič.

Z rovnakých dôvodov sa ruší aj predstavenie Sára Salkházi, ktoré sa malo odohrať v sobotu 19. decembra na Malej scéne. Talkshow Bez šepkára sa vo štvrtok (17. 12.) na Malej scéne bude konať.

Koncertný večer sólistu opery Jaroslava Dvorského, jeho hostky Tatiany Paľovčíkovej a zboru pod vedením Petra Valentoviča uvedie divadlo v náhradnom termíne 13. februára 2021. Vstupenky na koncert ostávajú v platnosti. O vrátanie vstupného je možné požiadať prednostne prostredníctvom elektronickej komunikácie.

V divadle v minulosti zaznamenali nákazu ochorením COVID-19, ktorú pomohlo odhaliť aj pravidelné preventívne testovanie zamestnancov divadla. "Divadlo už od začiatku októbra vo vlastnej réžii pravidelne testuje antigénovými testami nielen umelcov v opere, balete a činohre, ale aj ostatných zamestnancov. Na ich nákup použilo divadlo prostriedky, ktoré na protipandemické opatrenia pre svoje inštitúcie vyčlenilo Ministerstvo kultúry SR," informoval Dohovič.