Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Štefan Margita vydáva album Na správné cestě

Na archívnej snímke popredný slovenský operný spevák, tenor Štefan Margita. Foto: TASR/Jakub Kotian

Pop-šansónovo ladený album prináša mimoriadne vydarené aranžmány z produkcie Daniela Hádla, v ktorého štúdiu na Vyžlovke sa i nahrávalo.

Bratislava 1. septembra (TASR) – Spevák Štefan Margita pripravil na tohtoročnú jeseň nový album s názvom Na správné cestě. Ako výrazná rešpektovaná hudobná osobnosť a spevák, ktorý rád prekračuje hranice hudobných žánrov, tentoraz oslovil mladého skladateľa, textára, speváka a producenta Michala Kindla. Album vychádza na etikete vydavateľstva Supraphon v piatok 10. septembra. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Michal Kindl napísal a vybral pre Štefana Margitu 12 intímnych a melodických piesní, ktorých základnou témou je láska a jej rôzne podoby. Pop-šansónovo ladený album prináša mimoriadne vydarené aranžmány z produkcie Daniela Hádla, v ktorého štúdiu na Vyžlovke sa i nahrávalo. Pri niektorých piesňach zaobstaral klavírne party samotný autor Michal Kindl a na violončelo hrala talentovaná česká čelistka Iris Moris. Prvým singlom z albumu je pieseň Déšť, ktorú naspieval v duete s Michalom Kindlom. Nové piesne predstaví Štefan Margita na turné Intimity, ktoré sa začína 17. septembra.



Tenorista Štefan Margita (3. 8. 1956, Košice) účinkuje v najslávnejších operných domoch sveta. Medzinárodnú kariéru začal ako Kudrjáš v Janáčkovej Káti Kabanovej v ženevskom Grand Théatre. V jeho koncertnom repertoári sa objavujú predovšetkým piesne a árie Čajkovského, Mozarta, Beethovena, Schuberta, Dvořáka, Mahlera, Bartóka a Gershwina. Mimoriadne sa darí Margitovým domácim nadžánrovým albumom, ktoré vydal v Supraphone, sú nimi Melancholie (2013), X MAS (2016), Mapa lásky (2018) a Konečne společne s manželkou Hanou Zagorovou (2020).