Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Sting prevedie svojou hudobnou kariérou bratislavské publikum

STING - MY SONGS Tour Foto: Peter Ivan

Najväčšie hudobné podujatie tohto mesiaca sa blíži! Sting, za sprievodu skvelej kapely, v Bratislave po troch rokoch ponúkne hudobný zážitok v rámci MY SONGS Tour už 30.10.2022! Okrem celosvetovo uznávaného speváka sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu predstaví aj Stingov syn, Joe Sumner.

Bratislava 25. októbra (OTS) - Uplynul už takmer mesiac, čo Sting roztancoval publikum v košickej Steel Aréne. Návštevníci koncertu si vychutnali piesne z albumu MY SONGS, ale aj jeho najnovšieho štúdiového počinu The Bridge. Anglická hviezda sa taktiež predstaví v hlavnom meste a to už 30.10.2022 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

S (nie len) slovenskými fanúšikmi si zopakuje skvelú atmosféru, ktorú v Bratislave spoločne zažili pred vyše troma rokmi, počas posledného koncertu z rovnomenného turné MY SONGS. „Napriek tomu, že sa Sting na Slovensku predstaví v rámci rovnakého turné, s ktorým do našich končín zavítal aj pred troma rokmi, záujem o jeho koncerty je naozaj veľký. Po úspechu v Košiciach sa opäť zopakuje situácia a svoje najväčšie hity anglický spevák predstaví pred plným štadiónom v metropole Slovenska. Aktuálne dopredávame posledné vstupenky na bratislavské podujatie. Návštevníci, ktorí už v minulosti MY SONGS videli, sa môžu tešiť na vynovenú dramaturgiu koncertu,“ vyjadrili sa zástupcovia agentúry VIVIEN, ktorá koncert usporadúva, zároveň načrtli, že tohtoročné koncerty majú novú pódiovú scénu, obohatenú o technické zázemie, ktoré divákom ponúkne aj vizuálny zážitok. Spevák ju so svojím tímom do hlavného mesta privezie na ôsmych kamiónoch plnej techniky. Výstavba pódia, zázemia a celého technického zabezpečenia bude prebiehať počas dvoch dní.



V porovnaní s posledným koncertom, v rámci MY SONGS, ktorý Sting odohral v Bratislave, sa nadchádzajúce podujatie líši aj set listom, rozšíreným o novinky zo Stingovej produkcie, ale aj špeciálnym hosťom, ktorý hudobný večer otvorí. Talent, zdedený po svojom otcovi, predstaví Joe Sumner, Stingov prvorodený syn. Brány Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave sa otvoria o 19:00. Prvým vystúpením večera o 20:00 bude koncert spomínaného Joa Sumnera, hlavná hviezda podujatia, Sting, svoju šou odštartuje o 20:45.

17-násobný držiteľ ceny Grammy sa už túto nedeľu 30.10.2022 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu predstaví so skladbami, ktoré napísal počas svojej kariéry, či už so skupinou The Police, alebo ako sólový umelec. Set- list podujatia pozostáva napríklad z hitov „Fields of Gold“, „Shape of My Heart“, „Roxanne“ a „Demolition Man“. Návštevníci koncertov si spolu so Stingom môžu zaspievať aj piesne „Englishman in New York“, „Every Breath You Take“, „Message in a Bottle“ a veľa ďalších. Posledné vstupenky na očakávaný koncert legendárneho Stinga v Bratislave sú dostupné na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal.

Vo forme, vďaka zdravému životnému štýlu
Anglický gentleman Sting, ktorý sa pýši titulom Sir, je známy tým, že si potrpí na kvalitné stravovanie, pitný režim a zdravý životný štýl a aj vďaka tomu sa udržuje vo forme a na pódiu predvádza neuveriteľné výkony, i po vizuálnej stránke popiera zákony času. Spevák nedá dopustiť na čaje, ktoré ako pravý Angličan s obľubou pije.

Sting tvrdí, že odpoveďou na jeho mladistvý vzhľad je makrobiotická strava, ktorá zahŕňa veľa obilia a zeleniny. Vyhýba sa tiež spracovaným potravinám, mäsu, mliečnym výrobkom a cukru. O jeho jedálniček sa stará šéfkuchár Tai Lopez-Rivera, ktorý so spevákom cestuje naprieč svetom a nevynechá ani Slovensko. „Sting miluje ryby a rôzne polievky, biopotraviny, hnedú ryžu, celozrnné potraviny, ktoré neboli príliš spracované. Viem, že rád je zdravo a intuitívne mu takéto jedlo pripravujem. Tiež sa snažím, aby to bolo ľahké, pretože vystupuje na pódiu,“ priblížil šéfkuchár v jednom z rozhovorov stravovacie návyky superhviezdy.

Foto: Peter Ivan/ STING - KOŠICE 2022

Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, je anglický hudobný skladateľ, spevák-skladateľ, herec, autor a aktivista. V roku 1977 spolu so Stewartom Copelandom a Andym Summersom založil kapelu The Police. Kapela vydala päť štúdiových albumov, získala šesť Grammy ocenení a dve Brit ceny. V roku 2003 bola uvedená do Rockandrollovej siene slávy. Ako jeden z najvýraznejších sólo umelcov získal Sting ďalších 10 Grammy ocenení, dve Brit ceny, Zlatý glóbus, Emmy a štyri nominácie na Oscara. Na konte má aj nomináciu – Cenu storočia časopisu Billboard Magazine a cenu Osobnosť roka 2004 od MusiCares. Ako člen Skladateľskej siene slávy obdržal Pocty Kennedyho Centra, cenu za zásluhy American Music Award of Merit a the Polar Music Award. Okrem hudobných počinov sa sympatický Angličan objavil vo viac než pätnástich filmoch, bol výkonným producentom, kritikmi uznávaného Sprievodcu k rozpoznaniu tvojich svätých, a v roku 1989 hral v Žobráckej opere na Broadwayi. Jeho posledný divadelný projekt bol muzikál, ktorý bol nominovaný na cenu TONY s názvom Posledná loď, ktorý zhudobnil i otextoval. Sting sa okrem umenia venuje aj filantropii. Podporuje ľudskoprávne organizácie, akými sú napríklad Rainforest Fund, Amnesty International a Live Aid.


STING - MY SONGS
30. október 2022 – Zimný štadión O. Nepelu (Bratislava)
Vstupenky na bratislavský koncert sú dostupné
na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal.