Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Sting vystúpi v júli na koncerte v Pardubiciach

Na archívnej snímke britský hudobník Sting. Foto: TASR - Pavol Zachar

Sting v lete koncertoval v Slavkove u Brna a pred niekoľkými dňami vystúpil v pražskej O2 Aréne.

Praha 14. novembra (TASR) - Po tretíkrát v priebehu jedného roka vystúpi v Česku britský spevák Sting. Na budúci rok sa 18. júla predstaví v pardubickej Enteria Aréne. Vstupenky sa začnú predávať v piatok. Informovala o tom v pondelok usporiadateľská agentúra Live Nation, ktorú citujú webové Novinky.cz.

Sting v lete koncertoval v Slavkove u Brna a pred niekoľkými dňami vystúpil v pražskej O2 Aréne. Jeho sety mali skvelý ohlas, už napríklad pre to, že obsahovali najväčšie hity jeho hudobnej kariéry, či už z obdobia v skupine The Police alebo sólového. Sting príde do Pardubíc v rámci svetového turné My Songs.

Sting sa narodil v anglickom Wallsende ako Gordon Sumner. V roku 1977 sa presťahoval do Londýna, kde spolu so Stewartom Copelandom a Andym Summersom založil skupinu The Police. Formácia vydala päť albumov, získala päť cien Grammy, dve Brit Awards, v roku 2003 bola uvedená do Rockandrollovej siene slávy.

Ako sólový umelec Sting získal ďalších 13 cien Grammy, Zlatý glóbus, Emmy, štyri nominácie na Oscara či nomináciu na Tony. V roku 2003 mu kráľovná Alžbeta II. udelila Rad britského impéria. Celkovo sa predalo už vyše 100 miliónov jeho albumov.