Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Stredoslovenskej galérii sa podarilo rozšíriť knižnicu o 68 titulov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Kristína Mayerová

Galerijná knižnica je špecializovaná knižnica, orientovaná na oblasť vizuálneho umenia na území Banskej Bystrice.

Banská Bystrica 14. februára (TASR) – Stredoslovenskej galérii (SSG) v Banskej Bystrici, v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja, sa v minulom roku podarilo rozšíriť ponuku galerijnej knižnice o 68 hodnotných odborných knižných titulov a knižiek pre deti. Záujemcom budú k dispozícii po uvoľnení opatrení prezenčne v knižnici. Čaká na nich výber kníh z aktuálneho spektra odbornej a populárno-náučnej literatúry z oblasti súčasného umenia, edukácie umením pre deti a dospelých. TASR o tom informovala SSG.

"Návštevníci si budú môcť prelistovať katalógy nedávnych výstav, ktoré sa realizovali na Slovensku a v Českej republike, jedinečné monografie slovenských výtvarných umelcov, pôsobivé knihy o architektúre, móde a dizajne v slovenskom kontexte, odborné publikácie slovenských a českých teoretikov, alebo pútavé knihy s témou edukácie umenia pre deti i dospelých," priblížila SSG.

Galerijná knižnica je špecializovaná knižnica, orientovaná na oblasť vizuálneho umenia na území Banskej Bystrice. Vlastní bohatú kolekciu monografií, katalógov, teoretickej literatúry a odborných periodických i neperiodických časopisov, slovenského a zahraničného umenia. Slúži na vedecko-výskumné účely a všetkým záujemcom o vizuálne umenie a oblasť vzdelávania umením. Literatúru poskytuje bez poplatkov. Viac informácií možno nájsť na webe SSG. Nákup nových kníh z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.