Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Študenti sa môžu prihlasovať do súťaže Máš umelecké črevo?

Ilustračné foto. Foto: Dominika Zúborová

V projektoch sa študenti môžu zamerať na rôzne aspekty vytvárania vzťahov, sieťovania a prepájania.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Študentské tímy vo veku od 14 do 19 rokov môžu do 30. novembra posielať prihlášky na medzinárodnú súťaž Máš umelecké črevo?. Témou ôsmeho ročníka je Sieť. V projektoch sa študenti môžu zamerať na rôzne aspekty vytvárania vzťahov, sieťovania a prepájania. TASR o tom informovala Zuzana Dzurdzíková z oddelenia komunikácie Slovenskej národnej galérie (SNG).

"Sieťovanie, prepájanie a vytváranie vzťahov je veľmi dôležité na udržanie kultúry a umenia, ale aj spoločnosti a životného prostredia," uviedla jedna z organizátoriek súťaže zo SNG Barbora Tribulová s tým, že ocenené projekty nainštalujú na výstave SNG v máji 2024.

Dzurdzíková priblížila, že zapojené skupiny budú svoje projekty prezentovať pred odbornou porotou a rovesníkmi. Finálové tímy pritom okrem iného získajú aj diplom od SNG, ktorý môžu neskôr priložiť k prihláške na vysokú školu. Víťazný tím sa zúčastní medzinárodného stretnutia všetkých ocenených tímov zo zapojených krajín, ktoré v júni budúceho roka hosťuje práve SNG.