Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Štúdio Burkovňa dáva svoje Ahoj a zbohom

Štúdio Burkovňa dáva svoje Ahoj a zbohom Foto: Divadlo Lab

Preposledná premiéra tejto sezóny v Štúdiu Burkovňa sa Vám v réžii Petra Luptovského predstaví pod názvom Ahoj a zbohom.

Bratislava 6. marca (OTS) - Inscenácia s komorným obsadením dvoch hercov bude odpremiérovaná v dvoch predstaveniach už dnes, a to o 16:00 a 18:00 hod.!

Athol Fugard je súčasný juhoafrický dramatik, herec a režisér píšuci v angličtine. Známym sa stal najmä vďaka svojím politickým hrám miereným proti juhoafrickému systému odlučovania čiernej rasy a taktiež vďaka filmu Tsotsi, ktorý je filmovou adaptáciou jeho románu, a ktorý v roku 2006 získal Academy Award za najlepší cudzojazyčný film. V prvom verejnom inscenovaní svojej hry Ahoj a zbohom si zahral jednu z hlavných postáv – Johnnyho Smita.

Inscenácia Ahoj a zbohom rozpráva príbeh dvoch chudobných Juhoafričanov, brata a sestry, ktorí sa v myšlienkach a rozhovoroch vracajú späť k svojmu neidylickému detstvu a snažia sa vyrovnať s ich bezútešnou a zmarenou existenciou. Bohužiaľ, nie len im, ale aj všetkým nám život častokrát ukazuje svoju odvrátenú tvár. Všetci si so sebou nesieme ťažiská minulosti, s ktorými sa postupom času snažíme vyrovnať. No niekedy sú hriechy minulosti také silné, že to ide len veľmi ťažko....

Táto psychologická sonda do duší dvoch osamelých, sklamaných a bezmocných ľudí Vás určite nenechá chladnými. Spoznajte a odhaľte tajuplné rodinné dedičstvo aj Vy! Skrýva sa v ňom omnoho viac, než by ste čakali... Štúdio Burkovňa Vám dá svoje „Ahoj a zbohom“ od 6. marca na Ventúrskej 3. Tešíme sa na Vás!

Athol Fugard: Ahoj a zbohom
Premiéra: 6. marca 2014, 16:00 a 18:00 hod.
Štúdio Burkovňa, Ventúrska 3
Divadelná fakulta VŠMU

Tvorivý tím:

Preklad: Zdena Ginčajová
Úprava: Peter Meszároš
Réžia: Peter Luptovský
Dramaturgia: Veronika Imrichová
Scéna a kostýmy: Zuzana Oravcová
Produkcia: Kristína Zátrochová

Účinkujú: Tomáš Magát, Éva Szücs/Barbora Drozdová