Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Superstar B. Piešová vydáva album i vlastnú pieseň Dážď

B. Piešová, archívna snímka. Foto: youtube

Takmer dvadsaťročná Barbora, budúci týždeň bude mať 20 rokov, po súťaži nezaháľa a má už v hlave pripravené ďalšie skladby, ktoré budú na jej debutovom albume.

Bratislava 22. júna (TASR) - Víťazka speváckej súťaže SuperStar 2020 Barbora Piešová vydáva kolekciu nahrávok, ktoré v najsledovanejšom televíznom programe prvej polovice roku 2020 zazneli v jej podaní. "Na albume nechýba ani emotívna superfinálová verzia, ktorá rozplakala nielen porotu na čele s Leošom Marešom. Album, pochopiteľne, ponúka aj piesne, ktoré Barbora spievala spoločne s ďalšími účastníkmi súťaže," informovala TASR PR manažérka Renáta Tomášová.

Barbora Piešová takmer dva týždne po finálovom kole ponúka svojim fanúšikom už vlastnú pieseň s názvom Dážď, ktorá vznikala počas súťaže. "Pieseň je v mojom štýle pre mňa nazvanom 'nádejná hudba'. Text dodáva hudbe silu a gradáciu a to mi dáva zmysel a emóciu," upozorňuje na svoj nový singel speváčka.

Takmer dvadsaťročná Barbora, budúci týždeň bude mať 20 rokov, po súťaži nezaháľa a má už v hlave pripravené ďalšie skladby, ktoré budú na jej debutovom albume. "Vyjde určite na jeseň, najneskôr do konca tohto roka," avizuje Tomášová.


Barbora Piešová dostala Cenu primátora mesta Nováky



Nováky 22. júna (TASR) - Víťazka speváckej súťaže SuperStar 2020 Barbora Piešová dostala Cenu primátora mesta Nováky. Spolu s ňou si rovnaké ocenenie z rúk primátora Dušana Šimku v pondelok prevzala za Základnú umeleckú školu (ZUŠ) v Novákoch i jej riaditeľka Zdenka Duchoňová. Cenu dostala mladá speváčka za propagáciu mesta i školy, kam chodila, vzdelávacia inštitúcia za jej výsledky a šírenie dobrého mena.

Cenu si Piešová prevzala v obradnej sieni mestského úradu počas slávnostného prijatia, ktoré bolo spojené s programom pedagógov ZUŠ v Novákoch a zúčastnili sa na ňom i žiaci. "Ocenenie ma prekvapilo. Bolo to veľmi milé, človeka poteší, keď sú ľudia radi, keď ho vidia, že mu držia palce. Som veľmi šťastná za ocenenie," povedala pre TASR víťazka súťaže.

Piešová je bývalou študentkou ZUŠ v Novákoch, ktorú absolvovala v minulom školskom roku. "ZUŠ mi dala toho veľmi veľa. Nedá sa to opísať, pretože je to jednoducho krása, ako dokážu motivovať mladých ľudí, aby robili niečo, čo ich baví. Aj mňa motivovali a splnilo sa mi to, čo som v živote chcela dosiahnuť, a sľubujem, že s tým nikdy neprestanem. To jediné chcem vrátiť naspäť ZUŠ, že im budem robiť dobrú reklamu. To, čo naučili oni mňa, tak ja to teraz odovzdám svetu," doplnila Piešová.

Umelecká škola i v malom meste má svoje opodstatnenie, podotkla Duchoňová. "Naša práca má určite zmysel a my sa z nej veľmi tešíme. Je to o našej spontánnosti, obetavosti a práve Baša je ten výsledok. Teraz momentálne Baša, ale my máme viac takých úspechov, aktivít, takže určite je výhodné a pre nás naplňujúce mať ZUŠ a mať takéto výsledky," dodala riaditeľka.

ZUŠ roky vykazuje veľmi dobrú činnosť, jej žiaci dosahujú výsledky, chodia vystupovať i na rôzne súťaže. "To, že 'produkt' ZUŠ v Novákoch je aj Baška Piešová, to povedala sama. Je aj takto spätá s naším mestom, preto som jej udelil cenu primátora," uzavrel primátor.