Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Symfonické koncerty zaznejú opäť s návštevníkmi v koncertnej sieni

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Koncerty sa uskutočnia v režime OP.

Bratislava 12. januára (TASR) - Slovenská filharmónia (SF) opäť otvára koncertnú sieň pre svojich abonentov a návštevníkov. Vo štvrtok a v piatok (14. 1.) sa predstaví pod taktovkou Olivera Dohnányiho. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Ďalej uviedla, že koncerty sa uskutočnia so zmeneným programom pre držiteľov abonentiek cyklu Hudba troch storočí D3, E3, kombinovaných abonentiek a návštevníkov do obsadenia povolenej možnej kapacity 350 miest v Koncertnej sieni SF.

V novom programe zaznie Symfónia č. 4 A dur "Talianska", op. 90 Felixa Mendelssohna-Bartholdyho, rovnako sa priaznivci vážnej hudby môžu tešiť na Šeherezádu, symfonickú suitu, op. 35 Nikolaja Rimského-Korsakova. "Pôvodne plánovaný titul Carmina Burana Carla Orffa sa prekladá na nový termín, ktorý dodatočne oznámime," avizuje SF s tým, že piatkový koncert odvysiela aj v priamom prenose na stream.filharmonia.sk.

Koncerty sa uskutočnia v režime OP, v pokladnici SF aj pri vstupe na koncert sa návštevník musí preukázať potvrdením o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19.