Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Sympózium ORA ET ARS na Skalke má propagovať starobylé pútnické miesto

Výtvarníci tvoria svoje diela počas 12. ročníka Medzinárodného výtvarno-literárneho sympózia ORA ET ARS - SKALKA 2019, foto z archívu. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Umelci svoju tvorbu po prvý raz verejne predstavia v závere sympózia v sobotu 11. júna o 17.00 h v areáli pútnického domu na Malej Skalke.

Trenčín 8. júna (TASR) - Propagovať starobylé pútnické miesto Skalka pri Trenčíne a uctenie si pamiatky patróna Európy sv. Benedikta a jeho nasledovníkov je hlavným cieľom medzinárodného výtvarno-literárneho sympózia ORA ET ARS – SKALKA. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Tvorivý týždeň pre desať výtvarníkov a päť literátov sa podľa nej začal v pondelok (6. 6.), v priestoroch Malej a Veľkej Skalky, v plenéri, a tiež vo výstavných priestoroch mesta Trenčín, na Mierovom námestí a v blízkom okolí budú tvoriť do soboty 11. júna.

"Počas šiestich dní budú mať autori možnosť vzájomného dialógu, praktickej konfrontácie svojich skúseností v maliarskom, grafickom, sochárskom či literárnom odbore, a tiež príležitosť zoznámiť sa s históriou Skalky, životom a kultúrou v Trenčíne i v regióne stredného Považia," uviedla hovorkyňa.

Sympózium organizuje mesto Trenčín a spoluorganizátori Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, Občianske združenie T-via a Farský úrad Skalka nad Váhom. Umelci svoju tvorbu po prvý raz verejne predstavia v závere sympózia v sobotu 11. júna o 17.00 h v areáli pútnického domu na Malej Skalke.