Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Slovenskú scénu na festivale Sziget zastúpia Peter Lipa aj Longital

Na snímke džezový spevák Peter Lipa. FOTO TASR/František Iván

Na festivale vystúpi aj demovnicová kapela Adalbert v rámci prehliadky Youropean - Sziget International Talent Festival.

Bratislava 21. júla (TASR) - Na jednom z najväčších európskych festivalov Sziget tento rok vystúpi aj demovnicová kapela Adalbert. Zo slovenskej hudobnej scény tak doplní line-up spolu s džezovým velikánom Petrom Lipom a bratislavskou kapelou Longital. Festival sa bude konať na takzvanom Ostrove slobody (Island of Freedom) v čase od 11. do 18. augusta.

Kapela Adalbert vystúpi na Európskom pódiu (Europe stage) 11. augusta v rámci prehliadky Youropean - Sziget International Talent Festival. „Za všetko vďačíme Demovnici, ktorá súťaž usporiadala. Veľmi nás potešilo, že za nás hlasovalo toľko ľudí, a že sa vďaka tomu dostaneme ako jediní zo Slovenska do výberu toho najlepšieho z európskych krajín,“ povedal pre médiá frontman a zakladateľ formácie Adalbert Vojtech Štedroň. Zároveň dodal: „Predpokladám, že to bude skvelý zážitok. Chystáme rezkejší set našich pesničiek, ktorý bude na pomedzí rocku a elektroniky. Publikum na Szigete si vypočuje aj naše najnovšie skladby z pripravovaného albumu.“

Trojčlenná kapela Adalbert vznikla z pôvodne sólového projektu Vojtecha Štedroňa, ktorý je autorom textov a hudby. V súčasnosti spolu s hudobným producentom Marcelom Buntajom pripravuje album, ktorý by mal vyjsť na jeseň.

Pódium Europe Stage je v rámci festivalu Sziget novinkou. Predstavuje priestor pre nádejné európske kapely, ktoré svojou hudbou reprezentujú „starý kontinent a jeho multikulturalizmus. Tento ročník sa organizátori festivalu pri príležitosti 25. výročia pádu Berlínskeho múra sústredili na súčasnú a trend udávajúcu berlínsku hudobnú scénu. Ako sa však vyjadrila PR manažérka festivalu Sziget na Slovensku Silvia Turnerová, vystúpia aj kapely z iných kútov Európy. Na Európskom pódiu vystúpi aj bratislavské duo Longital, ktoré sa bude na festivale prezentovať prvýkrát.

K Petrovi Lipovi je potrebné uviesť, že jeho spevácke umenie už desiatky rokov prekračuje rámec Slovenska a tento náš špičkový džezmen je veľmi známy aj v Maďarsku.

TASR informovala PR manažérka Regina Annušová.