Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

Tajomní mnísi Gregorian svojimi chorálmi očaria Bratislavu už v stredu

Tajomní mnísi Gregorian svojimi chorálmi očaria Bratislavu už túto stredu Foto: JVS Group

Naše hlavné mesto privíta už túto stredu svetovo úspešnú skupinu Gregorian. Charizmatickí mnísi sa predstavia 20. decembra v rámci svetového turné The Best of World Tour v NTC aréne Bratislava.

Bratislava 18. decembra (OTS) - Dnes už legendárny Gregorian definovali svoj štýl pred viac ako dvadsiatimi rokmi. Za ich úspechom stojí producent Frank Peterson, ktorý spolupracuje s umelcami ako Sarah Brightman, Andrea Bocelli, José Carreras, Placido Domingo, Tom Jones, Backstreet Boys či Marky Mark. Medzinárodný úspech skupine priniesol hneď prvý album s názvom Gregorian Masters of Chant vydaný v roku 1999. Mystickú chrámovú atmosféru ich koncerty nestratili ani v súčasnosti. Hudba kombinuje známe svetové hity s gregoriánskymi chorálmi.



„Živé vystúpenia Gregorian sú vždy neopakovateľným zážitkom. Skupina má za sebou svoje veľké turné, ktoré zakončia ešte pred Vianocami v Bratislave. V našom hlavnom meste nebudú po prvýkrát a na svojich fanúšikov sa už teraz veľmi tešia. Veľkolepá multimediálna show plná ohňov, projekcií a ďalších efektov vytvorí z celého vystúpenia úžasný rituál,“ hovorí Zuzana Benediktová, za spoločnosť JVS Group, ktorá koncert organizuje.



Čistota mužského spevu
V rámci koncertného turné s názvom The Best of World Tour predstavia Gregorian svoj posledný album. Tajomnosť koncertov umocní hlboké prepojenie s náboženskými motívmi a latinskými textami. Chýbať nebudú najznámejšie hity, ktoré nepochybne zaznejú aj v Bratislave.



Po koncertoch v Prahe (Kongresové centrum), Ostrave (Multifunkčná hala Gong) a Brne (STAREZ Aréna Vodova) turné zavŕšia v Bratislave.



Atmosféru bratislavského koncertu si vychutnáte už 20. decembra o 20:00 v NTC aréne Bratislava.
V predaji ešte posledné vstupenky, ktoré môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.