Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Tatranská galéria v Poprade predstaví tvorbu mladého autora R. Surana

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Vernisáž jeho výstavy sa v priestoroch starej elektrárne v Poprade koná vo štvrtok podvečer. Jeho diela budú môcť návštevníci galérie vidieť do 23. apríla.

Poprad 23. marca (TASR) – Tatranská galéria v Poprade uvedie novú výstavu v rámci cyklu Predstavujeme mladých absolventov Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Riaditeľka galérie Anna Ondrušeková uviedla, že tentoraz prezentujú návštevníkom tvorbu mladého talentovaného umelca Rudolfa Surana pod názvom Myšlienky – Rozhovory – Skutky.

"Zo svojej grafickej tvorby autor predstaví cyklus farebných grafických listov, ktorý vytvoril kombinovanou technikou, s použitím leptu a akvatinty," priblížila Ondrušeková. Rodák z Trstenej sa okrem tvorby s využitím grafických techník venuje aj akvarelovej krajinomaľbe technikou alla-prima v plenéri a botanickej ilustrácii. Je držiteľom viacerých ocenení aj na medzinárodnom poli, vlani sa napríklad dostal medzi 40 finalistov v súťaži botanickej ilustrácie, ktorú organizuje národné múzeum v Madride. V súčasnosti žije a tvorí na Orave.

Vernisáž jeho výstavy sa v priestoroch starej elektrárne v Poprade koná vo štvrtok podvečer. Jeho diela budú môcť návštevníci galérie vidieť do 23. apríla. "Vytvorenie cyklu grafických listov podporil z verejných zdrojov formou štipendia Fond na podporu umenia," uzavrela Ondrušková.