Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

Tereza Mašková vydáva album Svět je málo růžový

Tereza Mašková - Náš Příběh ft. Marek Lambora. Foto: Youtube/Tereza Mašková Official

Príbeh albumu Svět je málo růžový sa začal písať rok pred jeho vydaním, na jeseň 2021.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Dva roky po vydaní albumového debutu Zmatená (vyšiel v júni 2020) prichádza Tereza Mašková s druhým štúdiovým albumom s názvom Svět je málo růžový. Jeho vydanie sprevádza singel a videoklip Náš příběh. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Príbeh albumu Svět je málo růžový sa začal písať rok pred jeho vydaním, na jeseň 2021. "Stalo sa to v dobe, keď som cítila, že sa blíži čas na nový album. Jedného dňa sa mi ozval mladý, iba 19-ročný český producent Václav Hoidekr s tým, že má pesničku, ktorá je ako stvorená pre mňa. Dali sme tomu šancu, stretli sme sa v štúdiu a stalo sa niečo, čo ani jeden z nás nečakal. Namiesto jednej skladby sme ich napokon spoločne nahrali deväť," uviedla pre médiá Tereza.

Čerstvo vydaný album v sebe ukrýva veľký umelecký posun Terezy Maškovej. Prvýkrát sa totiž spolupodieľala na skladaní prevažnej väčšiny piesní (až osem z desiatich skladieb), čo dodáva celému CD o to osobnejšiu rovinu.



"Povedala by som, že tento album je také hudobné zrkadlo, ktoré akoby odráža dve tváre. Polovica skladieb je konzervatívnejšia Tereza, spieva o vzťahoch a o vážnejších témach, druhá polovica pesničiek, to je taká normálna Tereza, ktorá je občas aj trochu bláznivá a strelená a rada spieva aj takéto vtipné, odľahčené pesničky," vysvetľuje speváčka koncept albumu.

V singli Náš příběh hosťuje jeden z najpopulárnejších českých hercov súčasnosti Marek Lambora. Slovenskí diváci ho poznajú najmä vďaka jeho nedávnym úlohám vo filme Láska hory prenáša či v rozprávke Princezná zakliata v čase. Doma v Čechách zažiaril ako absolútny víťaz šiestej série šou Tvoje tvář má známý hlas a veľkú priazeň si získal vďaka hlavnej úlohe v úspešnom seriáli Slunečná.