Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Teri Čikoš vydáva debutový album Dievča

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Album je o mojich myšlienkach, pocitoch, príhodách, ale aj o tom, ako vnímam ľudí a svet okolo, vysvetľuje Teri.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Po piatich úspešných rádiových singloch, ktoré sa pravidelne umiestňovali v rebríčku medzi najhranejšími slovenskými skladbami v rádiách, vydáva mladá speváčka Teri Čikoš svoj debutový album Dievča. TASR o tom informoval PR manažér Jozef Šebo.

"Práca na albume sa začala pred tromi rokmi po vydaní skladby Letná, ktorú pre mňa zložila a produkovala speváčka Jana Kirschner. Krátko po vydaní skladby som začala spolupracovať s manažérom a producentom Jozefom Šebom, ktorý dal dokopy skvelú kapelu a začali sme pracovať na skladbách. Proces bol veľmi tvorivý a uvoľnený, volali sme spolu viackrát denne, intenzívne sme sa venovali skladbám a textom a mňa začala postupne kopať múza a tak vznikli moje autorské skladby z albumu - Pozri, Cesta, Dilema, Upršaný deň, V tieni hviezd a Spievam," uviedla pre médiá Teri.

Album obsahuje 12 štúdiových nahrávok, ktoré vznikli v štúdiu Kupec Records. Autorsky prispeli na album aj skladatelia Ľuboš Šrámek (Dievča), Jana Kirschner (Letná), Juraj Kupec (Medzi nami) či Tomáš Edelsberger (Tatry).

"Album je o mojich myšlienkach, pocitoch, príhodách, ale aj o tom, ako vnímam ľudí a svet okolo. V textoch rozoberáme rôzne témy, ale tou hlavnou je láska. Nejde však len o tú prvoplánovú lásku. Ide aj o lásku k domovine, rodine, prírode či k hudbe. Pri skladaní piesní a textov som sa snažila písať tak, aby sa so mnou vedeli ľudia stotožniť, aby v skladbách vedeli nájsť kúsok svojho vlastného príbehu a aby si skladby so mnou vedeli na koncertoch aj zaspievať," vysvetľuje Teri.

Na albume sa podieľali hudobníci Martin Wittgruber (klavír), Pišta Lengyel (gitara), Martin Gašpar (basgitara), Igor Ajdži Sabo (bicie), Juraj Bartoš (trúbka), Tomáš Fuchs (gitara), Martin Zajko (gitara), Rasťo Uhrík (basgitara), Tomáš Hríbik (bicie), Juraj Kupec (gitara, mix a master), Marek Šurin (mix a master), Richard Csino (aranžmán zboru), Brigita Szelidová a Stevie Čikoš (zbor).