Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

The Prodigy fanúšikom v Bratislave pripravili skvelú elektrošou

The Prodigy Foto: Access Promotion

Ostrieľaní muzikanti v NTC predviedli elektrizujúce vystúpenie so zmesou osvedčených hitov.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Slovenskí fanúšikovia tanečnej hudby mali v piatok možnosť zažiť neopakovateľnú šou britskej legendy The Prodigy.

Zoskupenie sa na Slovensko vrátilo po troch rokoch, a to len niekoľko mesiacov pred avizovaným vydaním nového albumu. Ostrieľaní muzikanti nenechali nič na náhodu a v bratislavskej Aegon Aréne NTC predviedli elektrizujúce vystúpenie so zmesou osvedčených hitov, navyše zaznela aj jedna zbrusu nová skladba.

Exkluzívnej úlohy predskokana sa zhostila slovenská rocková skupina From Our Hands, ktorá svoje vystúpenie odštartovala krátko po pol ôsmej hodine večer. S fanúšikmi sa rozlúčili po trištvrtehodinovom vystúpení, na headlinerov si prítomní museli ešte chvíľu počkať.

Galéria: Koncert britskej legendy The PRODIGY v Bratislave





Nikto však neľutoval. The Prodigy uchvátili šesťtisícový dav už prvou chuťovkou, skladbou Worlds on Fire a úžasná atmosféra medzi fanúšikmi sa už len stupňovala. Divákov v predných radoch prišiel MC Maxim Reality pozdraviť aj osobne, aby si s nimi podal ruku a zaspieval.

"Bola to neskutočná šou, nič iné sme vlastne ani nemohli čakať. Vieme, akú kvalitu The Prodigy ponúkajú a dostali sme to najlepšie. Fanúšikovia tancovali, atmosféra bola neopísateľná, vrelo to na pódiu aj v dave," opísal koncert organizátor Tomáš Marko z agentúry KuulFabrik.

Na The Prodigy sa prišli pozrieť nielen nadšenci z rôznych kútov Slovenska, ale aj z Čiech, Nemecka, Anglicka, či dokonca Grécka. Jedna z najúspešnejších tanečných formácií v histórii ponúkla divákom hity ako Breathe, Smack My Bitch Up, Voodoo People či Invadors Must Die.

Návštevníkom predstavili energickí hudobníci aj ochutnávku z pripravovaného albumu – skladbu Dogbite, nová štúdiovka by mala uzrieť svetlo sveta koncom tohto roka. "Ľudia v dave tancovali a skákali bez rozdielu na to, či skladby poznali alebo nie. Energia, ktorú si dav medzi sebou vytvoril, bola úžasná," dodal Tomáš Marko z
agentúry KuulFabrik. Samotný Maxim Reality ho ešte doplnil, že "koncert v Bratislave bol po dlhom čase najvydarenejšie vystúpenie The Prodigy."

The Prodigy sa fanúšikom poďakovali a z pódia odišli po hodinovom vystúpení krátko pred desiatou hodinou večer, po niekoľkých minútach sa však vrátili, aby megakoncert uzavreli troma skladbami – Take Me to the Hospital, Out of Space a Their Law a MC Maxim Reality divákom adresoval slová: "Respect to all my people".

Následne sa zábava presunula na afterparty do hudobného klubu LOFT, kde sa po avizovanej účasti členov The Prodigy ukázal aj MC Maxim Reality a ochotne zapózoval fanúšikom.

V sobotu sa The Prodigy presúvajú do Budapešti, ktorá je ďalšou zastávkou v ich koncertnej šnúre.