Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Umbilical Brothers netušili, že ako komedianti zarobia slušné peniaze

The Umbilical Brothers Foto: Youtube

Zabávači z Austrálie si dajú slovenské repete 29. apríla 2014. Do bratislavského Istropolisu sa vrátia so šou Don't Explain.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Austrálska dvojica komikov, ktorú svet pozná ako The Umbilical Brothers, príde po druhý raz na Slovensko. Shane Dundas a David Collins sa do Bratislavy vrátia po pozitívnej februárovej skúsenosti, kedy sa im podarilo vypredať Istropolis. Vo svojich vystúpeniach kombinujú pantomímu s dialógom, bábkami, groteskami, vokálnymi zvukovými efektmi a vo veľkej miere do nich zapájajú aj divákov, čím pre návštevníkov šou vytvárajú neopakovateľné zážitky.

Svetoznáma dvojica komikov sa v novembri predstavila v Prahe a pre Divadelní noviny povedala, že hrať v komédii tohto typu, je ako vystupovať v rock'n'rollovej šou. Komici sa k svojmu povolaniu dostali postupne, i keď Shaneova mama bola amatérska herečka a speváčka. "Vystupovala so skupinou, ktorá sa zameriavala na muzikál. Aj môj pradedo hral v anglických muzikáloch. Hercom som byť nechcel, prišlo to náhodou. Nevedel som, čo po strednej škole, tak som skúsil herectvo," prezradil v nedávnom rozhovore. Jeho kolega David túžil hrať vždy, no nikto z jeho rodiny sa divadlom nezaoberal. "Netušil som však, že sa tým môže človek živiť. Keď sme začínali s The Umbilical Brothers, náš kamarát vystupoval v stand-up komédiách. Vďaka nemu vieme, že sa tým dajú zarobiť slušné peniaze."

Zabávači z Austrálie si dajú slovenské repete 29. apríla 2014. Do bratislavského Istropolisu sa vrátia so šou Don't Explain.

The Ubilical Brothers boli hosťami šou takých osobností ako Larry King, David Letterman či Jay Leno. So svojimi kúskami sa predstavili na komediálnom festivale Cat Laughs v Melbourne, v opere v Sydney, na známom festivale Fringe v Edinburghu, kde získali Choice Critics'Award, boli nominovaní na Perrier Award. Hosťovali tiež na Woodstocku a umiestnili sa medzi 100 najkreatívnejšími ľuďmi zábavného priemyslu podľa Entertainment Weekly. TASR poskytla informácie PR manažérka Nikoleta Kováčová.