Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Speváčka Tina Turnerová získala občianstvo a chystá svadbu

Americká speváčka Tina Turner Foto: TASR/AP

Ako Švajčiarka sa speváčka nevyhnutne nemusí vzdať ani amerického občianstva.

Zürich 24. apríla (TASR) - Americká speváčka Tina Turnerová (73) získala švajčiarske občianstvo po 18 rokoch života v tejto krajine.

Teraz by sa konečne chcela vydať za svojho dlhoročného životného partnera, nemeckého manažéra a producenta Erwina Bacha (57).

Ako vyplýva z informácií internetového vydania denníka Blick, prípravy na svadbu, ktorá sa uskutoční v sídle dvojice na brehu Zürišského jazera, sú v plnom prúde. Pár už rozoslal pozvánky pre vybraných svadobčanov, ktorí by podľa možností mali prísť tiež v bielych odevoch.

Práve Erwin Bach v pondelok sprevádzal Tinu Turnerovú, keď si prišla prevziať červený švajčiarsky cestovný pas s bielym Helvétskym krížom.

Tina Turnerová v minulosti nereagovala na partnerovu prosbu o jej ruku a tak prichádza správa o jej Áno tak trochu nečakane. Na jej skeptickom postoji k manželstvu sa zrejme podpísali neblahé skúsenosti zo vzťahu s medzičasom zosnulým exmanželom Ikeom Turnerom, s ktorým kedysi začínala na hudobnej scéne. Drogovo závislý hudobník sa totiž partnerke neraz postaral o peklo v živote a nezriedka jej ubližoval nielen verbálne, ale aj fyzicky. Tina sa napokon v roku 1976 odhodlala podať žiadosť o rozvod a v záujme urýchlenia rozchodu rezignovala dokonca na výživné a na svoju časť práv, týkajúcich sa spoločných nahrávok.

Radnica zürišského predmestia Küsnacht vyhovela už januári Turnerovej žiadosti o udelenie občianstva. Jej rozhodnutie museli ešte formálne schváliť úrady na úrovni kantónu i konfederácie.

Tina Turnerová, občianskym menom Anna Mae Bullock, sa už skôr nechala počuť, že vo Švajčiarsku obdivuje krásu prírody, pohostinnosť a žičlivosť miestnych obyvateľov, ako aj rešpektovanie súkromia. Ako Švajčiarka sa speváčka nevyhnutne nemusí vzdať ani amerického občianstva.

Tina Turner
Foto: TASR/AP