Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Titul Miss Slovensko 2020 získala Leona Novoberdaliu z Bratislavy

Na snímke finalistka súťaže Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu v Bratislave 11. augusta 2020, archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Titul Miss Príjemný hlas si odniesla Vanessa Šabíková, Miss Drive 2020 je Natália Vohláriková a Miss Top kondícia Alexandra Svrčková.

Bratislava 15. augusta (TASR) – Leona Novoberdaliu z Bratislavy, 23-ročná absolventka politickej ekonómie na King's College London, ktorá v súčasnosti pracuje pre investičnú spoločnosť, sa v piatok večer stala Miss Slovensko 2020.

V 25. ročníku súťaže krásy sa prvou vicemiss stala Viktória Podmanická, 18-ročná študentka gymnázia J. G. Tajovského v Banskej Bystrici, ktorá si z finálového večera odniesla aj titul Eva Miss Sympatia 2020. Druhou vicemiss je 20-ročná Zvolenčanka Kristína Víglaská, študentke medzinárodnej komunikácie v Haagu patrí aj titul Miss Gosh.

Finalistky získali aj ďalšie vedľajšie ocenenia. Titul Miss Príjemný hlas si odniesla Vanessa Šabíková, Miss Drive 2020 je Natália Vohláriková a Miss Top kondícia Alexandra Svrčková.
Na snímke finalistky súťaže Miss Slovensko 2020 v Bratislave 11. augusta 2020, archívne foto.
Foto: TASR/AP

Finálový večer sa po prvý raz konal bez prítomnosti divákov a hostí v sále. Jedinou podporou pre súťažiace krásky boli diváci pri televíznych obrazovkách sledujúci priamy prenos, produkčný tím a členovia poroty, ktorí boli v predchádzajúcich dňoch negatívne testovaní na COVID-19.

Medzi účinkujúcimi v bratislavskej Inchebe, kde sa 25. ročník súťaže konal, boli Dara Rolins, raper Kali, speváčka Lina Mayer a tanečná skupina Pastels. Finálový večer súťaže krásy, ktorý si mohli pozrieť v priamom prenose diváci televízie Joj, uvádzala moderátorská dvojica Milan "Junior" Zimnýkoval a Marián Čekovský.

Výťažok sms hlasovania za titul Eva Miss Sympatia tento rok podporí neziskovú organizáciu Plamienok, ktorá je na Slovensku priekopníkom rozvoja detskej domácej paliatívnej/hospicovej starostlivosti a smútkového poradenstva pre deti a ich rodiny.