Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Topfest štartuje už o dva dni s najväčším pódiom v histórii

Samotný festivalový areál sa otvára vo štvrtok 26. júna o 11.00 h, stanové mestečko o deň skôr, teda v stredu 25. júna o 12.00 h. Stanovanie na festivale je počas jeho trvania zadarmo.

Bratislava 24. júna (TASR) – Už o dva dni sa začína festival Topfest. Na 11. ročníku rockového podujatia sa okrem skvelých hudobných hostí môžu návštevníci tešiť aj na najväčšie pódium v jeho histórii. To bude najväčšie v strednej Európe a svoju premiéru na Slovensku zažije práve na piešťanskom letisku. „Topfestový“ stage používajú na svojich vystúpeniach interpreti svetového rangu, akými sú Metallica, Madonna a mnohí ďalší. Úctyhodný údaj tohtoročného festivalu v Piešťanoch sa spája aj s rozlohou, ktorá ostáva zachovaná z minulého roka, teda dva milióny metrov štvorcových.

Na stavbe 45 metrov širokého, 28 metrov hlbokého a 75 ton vážiaceho monštra s označením A1 sa bude podieľať 100 ľudí a práca im potrvá celé štyri dni aj za pomoci špeciálneho 40-tonového žeriava. Chýbať nebude ani výbeh do publika. Len strechu tohto pódia priváža do Piešťan 20 kamiónov. Svoje vystúpenia tam odohrajú najväčšie hviezdy festivalu a naplno otestujú so svojou jedinou slovenskou šou hneď v prvý večer festivalu Josef Vojtek so skupinou Kabát. Ostatní interpreti prvého dňa sa podelia o pódium A2 a takzvaný B stage.

Prichystaných bude vyše 80 občerstvovacích stánkov a kútikov od výmyslu sveta vrátane vegetariánskej stravy, dokonca aj stánok s originálnymi miešanými nápojmi z dužiny exotických plodov a kokosových orechov. Pripravených bude aj viac ako 40 stánkov s nepotravinovým tovarom. Už samozrejmosťou pre tento festival je bankomat, nabíjačky mobilov v info stánku či zdravotné stredisko, ktoré bude opäť nachystané nielen na operatívnu pomoc pri rôznych zdravotných problémoch, ale bude mať k dispozícii aj chladničky na uskladnenie liekov a inzulínu. Na festivale bude v pohotovosti 25 záchranárov.

Pre príjazdové cesty k areálu letiska a dva hlavné vstupy pre návštevníkov bol vypracovaný špeciálny dopravný plán, na ktorého dodržiavanie bude dohliadať vyše 60 policajtov, 80 regulovčíkov dopravy a 160 členov SBS, ktorí budú zabezpečovať aj poriadok a bezpečnosť prítomných návštevníkov v areáli festivalu. Nachystané sú veľkokapacitné parkoviská.

Pre tých, ktorí pricestujú hromadnou dopravou, bude od štvrtka do nedele opäť pripravená kyvadlová doprava s trasou Železničná stanica – Kocka – Stanové mestečko, druhá trasa povedie priamo do areálu festivalu. Samozrejmosťou pre všetkých návštevníkov Topfestu bude aj tento rok internetové wifi pripojenie zadarmo v celom areáli festivalu.

Samotný festivalový areál sa otvára vo štvrtok 26. júna o 11.00 h, stanové mestečko o deň skôr, teda v stredu 25. júna o 12.00 h. Stanovanie na festivale je počas jeho trvania zadarmo.

Na festivale sa predstavia headlineri Thirty Seconds To Mars a Helloween, ako aj Kabát, D.A.D., Sabaton, Pavol Habera a Team, Torr, Marky Ramone's Blitzkrieg, The Toy Dolls, Tomáš Klus, Mandrage, Horkýže slíže, IMT Smile, DESmod, Zóna A, Zoči voči a ďalší interpreti. Informácie o vstupenkách si záujemcovia nájdu na internetovej stránke festivalu topfest.sk, v predaji sú trojdňové permanentky, ako aj jednodňové vstupenky. K dispozícii je aj limitovaný počet VIP permanentiek. TASR informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.