Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Trebišov modernizuje divadelnú sálu kultúrneho strediska

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Obnova zahŕňa nové scénické a efektové osvetlenie, výmenu starých javiskových textílií za nové či zakúpenie vstupných turniketov s inteligentnými čítacími zariadeniami.

Trebišov 23. decembra (TASR) - Mesto Trebišov obnovuje divadelnú sálu v mestskom kultúrnom stredisku (MsKS). Získalo na to dotáciu 200.000 eur z Ministerstva kultúry SR, spoluúčasť samosprávy tvorí zhruba 46.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Obnova zahŕňa nové scénické a efektové osvetlenie, výmenu starých javiskových textílií za nové, zakúpenie vstupných turniketov s inteligentnými čítacími zariadeniami či obstaranie germicídnych žiaričov, ktoré fungujú ako sterilizátor vzduchu.

"Pôvodné energeticky náročné halogénové osvetlenie bude odstránené a nahradené 41 kusmi nových reflektorov. Úsporné LED osvetlenie doplnia rotačné svetelné hlavy. Výsledkom budú nové funkcie, riadenie a obsluha technológií, čo prinesie najmä ekonomickú úsporu," uviedla hovorkyňa.

Už v minulosti došlo v kultúrnom stánku mesta k modernizácii kina, kompletnej výmene sedadiel, vytvoreniu bezbariérového prístupu do budovy, namontovaniu šikmej schodiskovej plošiny pre imobilných divákov či výmene interiérových dverí.

"Návštevníci MsKS sa môžu tešiť na oveľa vyšší technický a hygienický štandard, čo zároveň prinesie kvalitnejšie služby pre profesionálne vystúpenia, koncerty a celkový kultúrno-spoločenský zážitok," skonštatovala Mištaničová.