Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Tublatanka vyráža na klubové koncerty po Slovensku

Spevák, gitarista a líder skupiny Tublatanka MAŤO ĎURINDA. Foto: TASR/Ladislav Novák

Členovia kapely majú kluby radi. Prvé klubové koncerty zažili ešte v 80. rokoch v Londýne.

Bratislava 15. januára (TASR) - Legendárna rocková skupina Tublatanka pripravila pre fanúšikov tri unikátne slovenské koncerty. Prvý bude 8. februára v bratislavskom Ateliéri Babylon, deň nato v žilinskom pube Smerr a 16. marca v košickom klube Collosseum. Skupina naživo predstaví nedávno vydaný album Cítim sa fajn - Najväčšie hity No. 3. Frontman Maťo Ďurinda, basgitarista Juraj Topor a bubeník Peter Schlosser si pre tieto koncerty zvolili rockové kluby. V ich priebehu chcú aj pokrstiť nové cédečko.

Na koncertoch zahráme skladby z nového CD Cítim sa fajn a predstavíme aj bonusovú pieseň Nový vírus. Samozrejme pridáme aj všetky známe hity. Koncert bude poctivo dlhý, budeme hrať dve hodiny a nikto z nás sa nebude šetriť,“ uviedol pre médiá spevák a gitarista Maťo Ďurinda.

Členovia kapely majú kluby radi. Prvé klubové koncerty zažili ešte v 80. rokoch v Londýne. „Do klubov som chodil na svoje obľúbené skupiny, aby som ich videl úplne zblízka. Ako gitarista môžem v klube doslova špehovať prsty gitaristu, ako hrá. Mám rád aj ten hlasný zvuk, ktorý mi preniká celým telom a rozvibruje ho. Počujem každý tón a môžem sa odviazať a nechať sa unášať hudbou,“ pokračuje Ďurinda a dodáva: „Veľmi rád koncertujem v kluboch, lebo je tam vynikajúca a neopakovateľná atmosféra. Muzikanti a fanúšikovia sa navzájom doslova cítia, pretože sú natlačení blízko seba. V klube vidím tváre a pocity ľudí a ich reakcie na našu hudbu! Fanúšikovia zase dokonale vidia nás, ako hráme, spievame a dávame do toho svoju energiu. Spätná väzba je pre nás všetkých dôležitá a vie nás vyburcovať k ešte väčšiemu výkonu.“

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.