Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Tublatanka zakončí turné k 40. výročiu koncertom v Bratislave

Na archívnej snímek spevák kapely Tublatanka Maťo Ďurinda. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Z nového albumu Uprostred chaosu vydáva kapela singel Rieka života.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Skupina Tublatanka má za sebou úspešný rok, česko-slovenské turné 40 rockov Dobrí priatelia Tour zahŕňalo 15 slovenských a 13 českých miest. Posledný koncert turné k jubileu založenia skupiny odohrá kapela už v stredu (6. 12.) v bratislavskom MMC klube. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

"MMC je naším obľúbeným klubom a stal sa už tradičným miestom pre koncerty Tublatanky, pretože je v ňom dobrý zvuk a atmosféra. Na koncerte zahráme 20 piesní, pridáme aj krásnu slovenskú koledu, keďže je advent a blížia sa Vianoce," hovorí frontman Maťo Ďurinda.

"Na turné sme odohrali 28 koncertov v športových halách a som rád, že máme zapálených a verných fanúšikov našej hudby. Teším sa, že pribudlo aj mnoho mladých ľudí, ktorí si nás prišli vypočuť na koncerty. Chceli sme im dať maximum na našich vyše dvojhodinových koncertoch. Som rád, že odchádzali domov spokojní a s dobrým pocitom, ako nám mnohí píšu. Ďakujem všetkým fanúšikom Tublatanky za dlhodobú priazeň. Naša skupina bude robiť hudbu ďalej a do budúcnosti máme mnoho plánov, na ktoré sa tešíme," dodáva Ďurinda.

Z nového albumu Uprostred chaosu vydáva kapela singel Rieka života. Nakrútila k nemu aj videoklip, ktorý zachytáva atmosféru živých koncertných vystúpení na turné. Hudbu k rockovej balade zložil basový gitarista Juraj Topor, text k piesni napísala Martinova manželka Mirka Ďurindová.

"Zaujímavosťou na tejto piesni je, že to bola pôvodne inštrumentálna skladba bez spevu, ktorej melódia bola hraná na gitare. Mne sa tá inštrumentálka veľmi páčila a cítil som, že ju túžim mať v spievanej podobe s citlivým lyrickým textom. A tak som prehovoril Ďura Topora, aby sme z nej spravili spievanú pesničku a zaradili ju na nový album," doplnil Ďurinda.