Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Umelci Haršány a Žemla predstavujú svoju tvorbu na výstave Earth Song

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Andrej a Tomáš sa snažia zachytiť stále existujúce puto medzi človekom a prírodou a ich vzájomný vzťah, poznamenáva galéria k výstave v kurátorskej koncepcii maďarskej teoretičky Viktórie Popper.

Bratislava 25. mája (TASR) - Bratislavská White & Weiss Gallery je miestom výstavy Earth Song, prezentujúcej diela dvojice umelcov, sochára Andreja Haršányho a maliara Tomáša Žemlu. "Sú dlhoroční priatelia a umelci s podobnými tvorivými prístupmi, záujmami a témami, čo potvrdzuje aj fakt, že ide o ich siedmu spoločnú výstavu," približuje galéria.

Dodáva, že napriek medzinárodným skúsenostiam a rozhľadu oboch umelcov je ich hlavnou inšpiráciou krajina v okolí Trnavy, kde sa obaja narodili (1984) a doteraz žijú.

"Pracujú s materiálmi, ktoré tu našli, alebo vytrvalo zachytávajú scenérie nekonečných polí. Ich tvorba však siaha hlbšie než len k dojmom z miest, kde pôsobia. Andrej a Tomáš sa snažia zachytiť stále existujúce puto medzi človekom a prírodou a ich vzájomný vzťah," poznamenáva galéria k výstave v kurátorskej koncepcii maďarskej teoretičky Viktórie Popper.

Výstava potrvá do 30. júna.