Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Umelcov spojí Slovenská Tepláreň, prinesie koncerty pre obete streľby

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Organizátori pozývajú aj ďalšie kluby, bary, krčmy či iné priestory, ako aj umelecké projekty, aby iniciatívu podporili.

Bratislava 19. októbra (TASR) – Na tragickú streľbu v Bratislave reaguje umelecká obec projektom Slovenská Tepláreň. Desiatky umelcov, umelkýň a kapiel sa uprostred novembra spojí v kluboch po celom Slovensku. Ide o iniciatívu Festivalu Pohoda, Romana Samotného z Teplárne a ďalších. Cieľom je vyjadriť koncertmi pre Matúša a Juraja spolupatričnosť s ich blízkymi i podporu LBTI+ ľuďom. Koncerty sa uskutočnia od 12. do 20. novembra.

"Počas festivalu Slovenská Tepláreň sa rozbehne aj séria diskusií Tepláreň Nahlas, ktorú organizuje umelkyňa Ilona Németh, Visual stage festivalu Pohoda, Nová Cvernovka, VŠVU a Inštitút Mateja Bela," avizujú organizátori s tým, že Tepláreň Nahlas bude pokračovať aj po skončení festivalu Slovenská Tepláreň.

Záujemcovia nájdu zoznam zapojených klubov a účinkujúcich na webe www.slovenskateplaren.sk. Organizátori pozývajú aj ďalšie kluby, bary, krčmy či iné priestory, ako aj umelecké projekty, aby iniciatívu podporili. Prihlásiť sa môžu do piatku 28. októbra.