Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Upírska svetlá noc opäť privíta nebojácnych návštevníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Program bude rozšírený aj o remeselné dielne, kde si návštevníci budú môcť vyskúšať kovanie keltskej špirály.

Horná Lehota 15. augusta (TASR) – „Strašidelná“ izba plná záhad a úloh, ktoré treba vyriešiť, čaká na nielen detských návštevníkov podujatia Upírska svetlá noc, ktoré sa koná v sobotu o 17.00 h v Hornej Lehote v Breznianskom okrese.

„Opäť ožije legenda o jedinom slovenskom upírovi Prdimuchovi a tajomné dvere do jeho izby sa znovu otvoria. Okrem toho sa môžete tešiť aj na vystúpenia lesných víl a stredovekého kata na chodúľoch či Šaška Jaca,“ uvádzajú organizátori z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

Dodávajú, že okrem upírskej izby bude počas tohto podujatia otvorená aj izba Kelti na Horehroní, v ktorej si návštevníci môžu prezrieť zaujímavé archeologické nálezy či zmenšený model náleziska Hrádok, ktoré sa nachádza nad dedinou. „Milovníci histórie a archeológie sa budú môcť zúčastniť aj na prechádzke na Hrádok, ktorá začne o 13.00 h,“ avizujú.

Program bude rozšírený aj o remeselné dielne, kde si návštevníci budú môcť vyskúšať kovanie keltskej špirály, výrobu sviečok máčaním, výrobu lúča či bylinkárstvo a ochranné rituály bielej mágie.

„Celé podujatie vyvrcholí strašidelným pochodom upírskym Prdimuchovým chodníkom a skvelou upírskou zábavou priamo pod nočnou oblohou,“ dodala výkonná riaditeľka OOCR Petra Ridzoňová Hlásniková.