Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Kultúra

Na Uprising príde aj americký rapper KRS-One

festival Uprising 2011 Foto: uprising.sk

Legendárny rapper absolvuje na Slovensku svoju premiéru.


Bratislava 6. júna (TASR) - Na siedmom ročníku festivalu Uprising bude jedným z headlinerov legendárny americký rapper KRS-One, ktorý absolvuje slovenskú premiéru.

KRS-One, často prezývaný Učiteľ (The Teacha), vydal v roku 1993 album Return Of The Boombap, ktorý mnoho poslucháčov, kritikov, ale aj interpretov považuje za jeden z najlepších v celej histórii hip-hopu. Do dnešného dňa udržuje vysoký štandard a kvalitu svojich albumov a aj po 30 rokoch na scéne dáva nezabudnuteľné a nadupané koncerty. KRS-One, vlastným menom Lawrence Krisna Parker, pochádza z newyorského Bronxu a svoju kariéru začínal v skupine Boogie Down Productions, s ktorou vydal celkovo päť úspešných štúdioviek.

Po vydaní ostatného albumu sa táto formácia rozpadla a KRS-One začal pôsobiť ako sólový interpret. Odvtedy vydal už 11 sólových albumov a tiež päť spoločných albumov s interpretmi ako Marley Marl, Buckshot alebo True Master. Medzi jeho najznámejšie hity patria Outta Here, Sound Of Da Police, South Bronx, MC's Act Like They Don't Know, The Bridge Is Over, Represent The Real Hip Hop aj Step Into A World.

Na Uprisingu opäť nebude chýbať ani silná reprezentácia z domácej hip-hop scény. Na bratislavských Zlatých pieskoch vystúpia v dňoch 22. a 23. augusta aj Boyband, Vec & Škrupo, Tono S. & Beyuz, Bekim, James Cole alebo Moja Reč so svojím Komplot bandom. Česko-slovenskí rapperi doplnia hviezdnu zostavu mien ako Shaggy, Jimmy Cliff, The Skatalites, Dub Fx, Collie Buddz či Chronixx.

Všetky potrebné informácie vrátane predaja vstupeniek uvádzajú organizátori na vynovenej domovskej stránke festivalu uprising.sk. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.