Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Herec James Rebhorn si sám napísal nekrológ

James Rebhorn Foto: TASR/AP

Hviezda z úspešných seriálov Homeland - Zradca a Bostonské zločiny alebo z filmov Vôňa ženy a Deň nezávislosti zomrel 21. marca vo veku 65 rokov na rakovinu kože.

New York 25. marca (TASR) - Americký herec James Rebhorn má posledné slovo.

Hviezda z úspešných seriálov Homeland - Zradca a Bostonské zločiny alebo z filmov Vôňa ženy a Deň nezávislosti si sám napísal vlastný nekrológ, ktorý sa objavil na webovej stránke jeho kostola v americkom štáte New Jersey.

Rebhorn, zbožný farník Luteránskeho kostola svätého Pavla v meste Jersey City, zomrel doma v piatok 21. marca vo veku 65 rokov na rakovinu kože. Zostali po ňom dcéry Hannah a Emma a manželka Rebecca Linn. Informovali o tom tlačové agentúry AP a Reuters.

Rebhorn v nekrológu napísal, že bez manželky a dvoch dcér "by bol jeho život len niečo viac než prelud". Vyzval svoje deti, aby za ním žialili iba tak dlho, ako je nutné, pretože "majú pred sebou ešte veľa peknej práce a mali by sa jej naplno venovať".

Rebhorn zakončil nekrológ slovami, že bol po každej stránke šťastným mužom.

Narodil sa 1. septembra 1948 vo Filadelfii. Tento vysoký a chudý herec sa objavil v desiatkach filmov a televíznych seriálov, vrátane politického thrilleru Homeland - Zradca. Stvárnil v ňom úlohu Franka Mathisona, otca agentky CIA Carrie Mathisonovej (v podaní herečky Claire Danesovej). Seriál sa zaoberal zápasom otca aj dcéry so závažným duševným ochorením - bipolárnou poruchou.

Rebhorn hral vo vyše 50 filmoch, ako napríklad spomínaný Deň nezávislosti a Vôňa ženy, Môj bratranec Vinny, Základný inštinkt alebo Návrat do Cold Mountain.

Ako divadelný herec sa v roku 2004 objavil v novom naštudovaní hry Dvanásť rozhnevaných mužov.