Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

FOTO: Na udeľovaní Emmy zažiarili TIETO SERIÁLY

Na snímke zľava predstavitelia seriálu Hra o tróny Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Conleth Hill, Emilia Clarke, Gwendoline Christie, Isaac Hempstead Wright, Jacob Anderson, Nathalie Emmanue, Liam Cunningham a Kit Harington. Foto: TASR/AP

V rámci 70. ročníka boli ocenení tvorcovia a umelci v celkove 122 kategóriách.

Los Angeles 18. septembra (TASR) - Melancholický seriál The Marvelous Mrs. Maisel (Úžasná pani Maiselová) zachytávajúci život v 50. rokoch 20. storočia sa stal veľkým víťazom najnovšieho, v poradí už 70. ročníka udeľovania amerických televíznych cien Emmy.

Samotný seriál bol ocenený ako najlepší z komediálneho žánru, zatiaľ čo Rachel Brosnahanová, stvárňujúca hlavnú postavu Midge Maiselovej, si odniesla titul najlepšej herečky v danej kategórii, informovala v noci na utorok tlačová agentúra DPA. Hviezdou galavečera v Los Angeles bola aj tvorkyňa tohto seriálu Amy Shermanová-Palladinová, ocenená ako najlepšia režisérka a scenáristka v komediálnom žánri.

V kategórii dramatických seriálov dosiahla tento rok už tretíkrát po sebe víťazstvo fantazijná Hra o tróny (Game of Thrones). Herec Peter Dinklage, stvárňujúci postavu Tyriona Lennistera, bol tentoraz ocenený aj za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej dramatickej úlohe.

Na snímke zľava Sheila Lawrence, Daniel Palladino a Amy Sherman-Palladino.
Foto: TASR/AP

Sošky Emmy, udeľované americkou Akadémiou televízneho umenia a vied, bývajú označované za najvýznamnejšie televízne ceny sveta. V rámci 70. ročníka boli ocenení tvorcovia a umelci v celkove 122 kategóriách.