Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Utečte od prázdna, odkazuje Strapková fanúšikom, ktorí prišli o vzťah

Veronika Strapková vo videoklipe k piesni Nová. Foto: YouTube/VeronikaS

Niektoré vzťahy jednoducho musíme pustiť, aby sme otvorili cestu novým, zdravším, hovorí speváčka.

Bratislava 11. mája (TASR) - O rozpade priateľských či partnerských vzťahov spieva v novej piesni Veronika Strapková. Speváčka v novinke odkazuje fanúšikom, že stojí za to pustiť to, čo nefunguje. K piesni Nová, titulnej skladbe druhého albumu, nakrútila počas pandémie aj videoklip.

Strapková prišla o dvoch blízkych ľudí a to ju inšpirovalo napísať pieseň Nová. "Je odkazom na zásadný moment v jej živote, keď sa oslobodila od toho, čo ju vyčerpávalo. Hudbu k piesni zložil Maxo Mikloš, text napísala sama Veronika," TASR o tom informovala PR manažérka Eva Sládková.

"Pieseň je o rozpade vzťahu dvoch ľudí a je jedno, či je to vzťah priateľský alebo partnerský. Ja som mala obdobie, keď som takto prišla o dvoch významných ľudí môjho sveta. Tomu predchádzalo obdobie trápenia, keď som neustále posúvala hranice toho, čo bolo pre mňa dovtedy prípustné, a to len z obáv zo straty," priznala Strapková. "Keď som sa odhodlala v sebe to ukončiť, pocítila som veľmi výrazné zmeny a doslova som ožila. Bola som v istom zmysle 'nová', iná ako dovtedy. Niektoré vzťahy jednoducho musíme pustiť, aby sme otvorili cestu novým, zdravším," doplnila.

V čase pandémie stihla k piesni nakrútiť aj klip. Napriek tomu, že možnosti boli oklieštené, podarilo sa jej vystihnúť podstatu skladby. "Chcela som ukázať akési prázdno, ktoré súvisí s uzatvorením vzťahu, a následne potrebu bežať od tohto prázdna preč. Klip sa začína v pocitoch samoty, kde sa nič nejaví ako dobré, a končí sa tiež v samote, ale to je už iná samota - vnímaná ako sloboda," komentuje speváčka klip, ktorý s ňou nakrúcal tím Double J (kameraman a režisér).



Nová je titulnou skladbou rovnomenného albumu, ktorý Strapková vydala koncom minulého roka. Je to jej druhý štúdiový album, na ktorom fanúšikom priniesla spolu 12 pesničiek. "Album je v slovenčine, čo je obrovská zmena oproti prvému. Je hudobne súčasnejší a aktuálnejší. Prepojila som v ňom lásku k r'n'b a afrorytmom s moderným popovým zvukom. Obsahuje rôzne témy, poňaté súčasne vo zvuku aj vo forme," uzavrela Strapková.