Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

V Bratislavskom bábkovom divadle sa predstaví Japonec Nori Sawa

Celé predstavenie Ninja sa odohráva bez slov, v sprievode živej hudby a magických projekcií.

Bratislava 25. mája (TASR) - Známy japonský umelec Nori Sawa vystúpi v sobotu 9. júna v Bratislavskom bábkovom divadle (BBD). Malým divákom predvedie svoje originálne predstavenie Ninja. TASR o tom informovala Lujza Kittlerová z BBD.

Autor, režisér a herec v jednej osobe Noriyuki Sawa ponúkne slovenským divákom príbeh o legendárnom bojovníkovi Ninjovi a jeho nebezpečnej ceste za krásnou princeznou. Podľa vlastných slov sa pri tvorbe inscenácie nechal inšpirovať japonskou divadelnou technikou a bojovým umením.

"Chcel som vytvoriť niečo naozaj zaujímavé pre detského diváka. Využil som tradičné materiály pri tvorbe rekvizít a bábok. Sú ušité zo vzácnych starých látok," uviedol pre médiá Nori Sawa. "Japonskom som sa inšpiroval aj pri vodení bábok, ktoré vychádza z divadelnej formy Bunraku a z prvkov bojového umenia Judo."

Celé predstavenie Ninja sa odohráva bez slov, v sprievode živej hudby a magických projekcií. Inscenácia je určená deťom od piatich rokov, ale i všetkým dospelým, ktorí túžia po netradičnom zážitku. Približne 50-minútové predstavenie sa začne o 19.00 hodine.