Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Vica Kerekes hľadá toho pravého vo filme Snúbenec alebo milenec?

Novinárska projekcia filmu Snúbenec alebo milenec? v Bratislave 27. júla 2021. Na snímke herečka Vica Kerekes (hlavná postava Dora). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Romantická komédia prináša príbeh tridsiatničky Dory, ktorá nemá šťastie v láske ani v podnikaní.

Bratislava 27. júla (TASR) - Do kín mieri maďarská romantická komédia Snúbenec alebo milenec?, v ktorej si hlavnú úlohu zahrala slovensko-maďarská herečka Vica Kerekes. Film režisérky Nóry Lakos, ktorý mal u našich južných susedov premiéru minulý rok na jeseň, predstavili tvorcovia a herci v utorok v Bratislave. Snímka vstupuje do kinodistribúcie 29. júla so slovensko-českým dabingom.

"Ide o stretnutie gastronómie a lásky, napriek tomu, že nie ja som priniesla originálny príbeh, cítila som, že realizácia tohto filmu je aj pre mňa určitou terapiou, lebo hovorí o tom, ako sa dá na dlhú dobu riešiť jeden vzťah, opustiť strach a nájsť samého seba a vlastné chyby," uviedla na tlačovej konferencii Lakos.

Prináša príbeh tridsiatničky Dory, ktorá nemá šťastie v láske ani v podnikaní. Najskôr ju náhle opustí muž jej života a ako keby to nestačilo, zasnúbi sa s inou. Dora sa však riadi heslom, že aj nenaplnená láska môže byť sladká a po rozpade vzťahu si otvorí cukráreň, v ktorej ponúka koláčiky pomenované po nešťastných ľúbostných pároch z filmovej histórie. Zdá sa, že ani úspech v biznise nie je hlavnej hrdinke súdený a cukrárni čoskoro hrozí krach. Cukrárka sa však odmieta vzdať a vymyslí plán, ako získať späť svoju lásku a zároveň zachrániť podnikanie. Zoženie si falošného manžela, z prostorekého malého suseda urobí svojho adoptívneho syna a prihlási sa do súťaže o finančnú podporu pre rodinné firmy.

Na snímke sprava režisérka Nóra Lakos, herci Vica Kerekes, László Mátray a kameraman Dániel Bálint. FOTO
Foto: TASR - Pavel Neubauer


"Vicu som mala v hlave od začiatku, ale bolo veľmi ťažké nájsť jej partnera, keďže je veľmi pekná, nájsť takého muža, ktorý je naraz elegantný, hravý a mužský, dlho sme hľadali toho pravého," komentovala režisérka obsadenie filmu. Pre TASR potvrdila, že Kerekes za účinkovanie v snímke získala cenu pre najlepšiu komediálnu herečku na GELOS Comedy Film Festivale v Moskve. "Viem, aká je láska úzko spojená s gastronómiou, aj naša hlavná predstaviteľka Dora zažila peklo so snúbencom, začala piecť cukrovinky, dáva im mená postáv z filmového sveta, ktoré reprezentujú nenaplnenú lásku, svoje nešťastie premieta do zákuskov," povedala pre TASR Kerekes.

V snímke ďalej účinkuje maďarský herec rumunského pôvodu László Mátray, ktorý býva označovaný ako maďarský Ryan Gosling. Ľúbostný trojuholník uzatvára Miklós Bányai v úlohe Dorinho expriateľa. Romantický príbeh dopĺňa vtipnými hláškami Dorin fiktívny syn, malý herecký talent Erik Gyarmati.