Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

V knihe Fortissimo spomína hudobník a iniciátor Dobrofestu P. Radványi

Na archívnej snímke z 31. mája 2003 Medzinárodný hudobný festival Dobrofest. Foto: TASR - Daniel Veselský

Nová 200-stranová kniha, ktorá je určená pre širokú čitateľskú verejnosť, najmä však pre hudobných fanúšikov, je bohato ilustrovaná fotografiami a obrázkami zberateľských artefaktov.

Trnava 30. mája (TASR) – Iniciátor a spoluzakladateľ medzinárodného hudobného festivalu Dobrofest v Trnave, hudobník a publicista Peter Radványi, predstaví svoju novú knihu Fortissimo v piatok 3. júna v Dome hudby Mikuláša Schneidra Trnavského. Zhrnul do nej svoje muzikantské i cestovateľské zážitky, na uvedení sa postará aj o hudobnú zložku. Informovala o tom Ľubica Malá z Knižnice Juraja Fándlyho (KJF) v Trnave.

"Radványi aktívne pôsobí na hudobnej scéne už viac ako 50 rokov, prešiel na svojich cestách s hudbou i za hudbou celú Európu, hral dokonca aj na Taiwane. Okrem toho pôsobil ako organizátor a moderátor festivalov a koncertov a aj ako tvorca hudobných relácií v rozhlase. V novej knihe ponúka čitateľom nielen osobné zážitky a spomienky zo stretnutí s domácimi i zahraničnými hviezdami rockovej i bluesovej scény, ale aj zaujímavý pohľad do zákulisia," uviedla Malá. Dobrofestu, ktorý sa v Trnave konal dve desaťročia za účasti mnohých svetových hviezd blues a country, venoval samostatnú kapitolu. Nechýbajú ani ukážky scenárov hudobných relácií z rozličných rádií, v ktorých pôsobil vyše štvrťstoročie.

Nová 200-stranová kniha, ktorá je určená pre širokú čitateľskú verejnosť, najmä však pre hudobných fanúšikov, je bohato ilustrovaná fotografiami a obrázkami zberateľských artefaktov, ako sú plagáty, obaly platní, podpisy umelcov, koncertné vstupenky, festivalové visačky. Knižnú novinku trnavského autora uvedie riaditeľ KJF Pavol Tomašovič, hosťom bude šéf vydavateľstva Tirna Jozef Šelestiak.