Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V Múzeu kysuckej dediny sa predstaví obec Zborov nad Bystricou

Na snímke skanzen Vychylovka, archívne foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Návštevníkom sa najskôr predstaví účastníčka súťaže Československo má talent Simona Mária Halvoniková.

Nová Bystrica 25. septembra (TASR) – Obec Zborov nad Bystricou sa predstaví v nedeľu 3. októbra v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke na podujatí Zborovská nedeľa. Podľa Miroslavy Jančulovej z Kysuckého múzea v Čadci nebudú chýbať ukážky z domácej kuchyne starej matere - pripravovať sa budú halušky a polesníky (zemiakové placky).

Návštevníkom sa najskôr predstaví účastníčka súťaže Československo má talent Simona Mária Halvoniková. "Tradičná svätá omša sa začne o 13.00 h pri kaplnke Panny Márie Ružencovej zo Zborova nad Bystricou. Celebrovať ju bude duchovný otec Peter Škor. V galaprograme Zborovská svadba sa predstavia v amfiteátri od 14.15 h folkloristi zo Zborova nad Bystricou - folklórny súbor Zborovanka, Zborovskí heligonkári a detský folklórny súbor Nezábudka. Milovníci ľudových piesní si môžu od 15.10 do 15.30 h vychutnať vystúpenie Zborovských heligonkárov, ktorí predstavia nové CD," doplnila Jančulová.

Upozornila, že vzhľadom na vývoj pandémie sa môžu meniť pravidlá pre pobyt viacerých osôb v interiéroch a exteriéroch. "Preto prosíme návštevníkov, aby sledovali nariadenia príslušných autorít, ako aj našu webstránku," dodala.