Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

V novom klipe Polemicu si zahral M. Igonda aj celá kapela

Polemic, ilustračná snímka. Foto: Táňa Hojčová

Energická skladba je príbehom o očarení muža ženou, ktorá sa v jeho živote zjaví z ničoho nič, urobí rozruch, ukradne mu srdce a zmizne bez stopy.

Bratislava 19. februára (TASR) - Bratislavská kapela Polemic má nový singel Dokonalý zločin, natočila k nemu aj videoklip. V detektívnom príbehu hrá hlavnú úlohu známy herec Marko Igonda, ktorý aktuálne účinkuje aj v novom slovenskom trileri Sviňa. V komparze si spolu s ním zahrali aj všetci členovia kapely. TASR o tom informovala Daniela Grečnerová z agentúry House of Ukulele.

Energická skladba je príbehom o očarení muža ženou, ktorá sa v jeho živote zjaví z ničoho nič, urobí rozruch, ukradne mu srdce a zmizne bez stopy. "Je to príbeh, ktorý zo svojho života poznajú asi všetci chlapci aj chlapi. Zápletka, ako keby ju napísala samotná Agatha Christie," s úsmevom hovorí autor textu Peter "Petko" Opet.

Hlavnú úlohu si vo videoklipe k skladbe Dokonalý zločin zahral obľúbený slovenský herec Marko Igonda. "Vždy rád podporím slovenské kapely a slovenskú hudbu. Je to pre mňa česť, že som mohol účinkovať na našej slovenskej scéne aj v tomto žánri," komentoval účinkovanie v klipe herec: "Oceňujem najmä to, že chalani sa v klipe rozhodli pre dejovú linku. Vďaka tomu som sa mohol v klipe realizovať nielen ako tvár, ale aj ako herec Marko Igonda." Femme fatale v klipe si po jeho boku zahrala slovenská divadelná, filmová a televízna herečka Marta Maťová, ktorú môžu fanúšikovia poznať aj z filmov Amnestie čí Šťastný nový rok.

O réžiu klipu sa postaral Martin Gonda, a aj to mal byť jeden z dôvodov, prečo Marko Igonda neváhal ponuku od kapely Polemic prijať a pustiť sa do natáčania. "Spolupráca s mladými režisérmi je pre mňa vždy veľmi slobodná a otvorená. Gonda je pre mňa príkladom perspektívneho režiséra s veľkými snami a ideálmi," zhodnotil herec spoluprácu so začínajúcim filmovým tvorcom, ktorého krátkometrážny film Pura Vida uviedli minulý rok aj na MFF v Cannes.

Videoklip sa nakrúcal počas jedného natáčacieho dňa v jednom z bratislavských hotelov. Celé natáčanie si so štábom aj hercami Polemici užili. "Každý člen kapely si zahral niekoľko vedľajších, komparzných rolí: členov hotelového personálu, barmana, hostí hotela na raňajkách, recepčného aj upratovača," spomína Petko.

Na herecké výkony členov kapely s úsmevom spomína aj Igonda. "Úžasne som sa bavil na ich (ne)hereckých výkonoch. Tie grimasy, čo chalani vedeli dať perfektne 'oháknutí' v nových kostýmoch. Podľa mňa je to vždy zaujímavé, ako civil niekedy dobre vystrelí," poznamenal herec, ktorému natáčanie klipu Dokonalý zločin zostane v pamäti aj z iného dôvodu: "Asi najhoršie bolo chodiť nahý po hoteli medzi všetkými tými ľuďmi. Bolo to veľmi príjemné a nepríjemné zároveň - vlastne dosť zaujímavý pocit."