Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

V on-line koncerte Novej scény sa predstavia L. Pišta a S. Norisová

Na snímke herečka Soňa Norisová Foto: TASR Jakub Kotian

Na koncerte odznejú skladby z muzikálov Cyrano z predmestia, Pokrvní bratia, Hairspray, Kráska a zviera či Dreamgirls.

Bratislava 19. marca (TASR) - Bratislavské Divadlo Nová scéna pokračuje v nedeľu (21. 3.) v uvádzaní série on-line komorných koncertov Malá nočná hudba. V štvrtom vydaní sa predstaví sólista divadla Lukáš Pišta, ktorý si ako hosťa pozval herečku a speváčku Soňu Norisovú. TASR o tom informovala PR manažérka Zuzana Šebestová.

Na koncerte odznejú skladby z muzikálov Cyrano z predmestia, Pokrvní bratia, Hairspray, Kráska a zviera či Dreamgirls. "Vďaka moderátorom Dávidovi Hartlovi a Patrikovi Vyskočilovi a ich otázkam na telo, sa o Lukášovi Pištovi a Soni Norisovej diváci dozvedia veci, ktoré by bežne nečakali," avizuje divadlo.

"Som vďačný za túto príležitosť a za talentovaných ľudí, ktorí sa na koncerte budú podieľať spolu so mnou. Pretože divadlo, koncert, film sú krásne aj preto, že ide o kolektívne diela," komentoval účinkovanie v projekte komorných koncertov Lukáš Pišta, ktorého diváci poznajú ako Cyrana z muzikálu Cyrano z predmestia, Othella z muzikálu IAGO, Mercutia z muzikálu Rómeo a Júlia, Cára z Rasputina či komického Feferóna z Mamma Mia!. Práve v tomto muzikáli účinkuje na Novej scéne v hlavnej postave Donny Soňa Norisová. "Veľmi sa teším, že si ma Lukáš Pišta zavolal ako hosťa, lebo si konečne zaspievam," priznala herečka známa z filmu aj televízie, ale aj z účinkovania vo vokálnej skupine Fragile.

Live-stream koncertu uvedie divadlo na www.novascena.sk o 17.00 h. "Prenos bude zadarmo a vstupné dobrovoľné," dodala Šebestová s tým, že sériu komorných koncertov Malá nočná hudba divadlo postupne uvádza aj na portáli navstevnik.online. Neskôr si ich budú môcť diváci pozrieť v knižnici na webstránke divadla.