Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

V Opere SND sa v úlohe Rusalky opäť predstaví Olga Bezsmertna

Na archívnej snímke hľadisko Opery a Baletu SND. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rusalkou debutovala vo Viedenskej štátnej opere ešte v sezóne 2014/2015, odvtedy jej hlas znie vo Viedenskej štátnej opere vo významných úlohách.

Bratislava 10. júna (TASR) - Ukrajinská operná speváčka Olga Bezsmertna sa ako Rusalka opäť predstaví slovenskému publiku v rovnomennom diele Antonína Dvořáka v sobotu 11. júna v novej budove SND. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

Dodala, že ukrajinská sopranistka Bezsmertna účinkuje v SND po prvý raz. Rusalkou debutovala vo Viedenskej štátnej opere ešte v sezóne 2014/2015, odvtedy jej hlas znie vo Viedenskej štátnej opere vo významných úlohách. "Už v roku 2015 sa predstavila aj na Salzburskom festivale, účinkuje pod taktovkou osobností svetového renomé a na prestížnych scénach, ako milánska La Scala, Bavorská štátna opera v Mníchove či Maggio Musicale v talianskej Florencii," priblížila Pažítková.

Pripomenula, že Bezsmertna v SND očarila ako Rusalka minulý týždeň a dlhotrvajúci potlesk patril aj jej kolegom. Aj túto sobotu sa v SND v úlohe Princa predstaví Pavol Bršlík, slovenská svetobežníčka, mezzosopranistka Jana Kurucová účinkuje v dvojúlohe Cudzej kňažnej i Ježibaby. Trojicu hosťujúcich spevákov dopĺňa Peter Mikuláš v úlohe Vodníka. Dvořákova Rusalka v réžii Martina Kákoša zaznie pod taktovkou Roberta Jindru.