Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V piatok je pre Slovákov výhodnejšia návšteva zámku v Schloss Hofe

Sídlo Habsburgovcov bude možné vidieť za výhodné vstupné v deň rakúskeho štátneho sviatku.

Bratislava/Schloss Hof 25. októbra (TASR) - V deň rakúskeho štátneho sviatku, v piatok 26. októbra, je pre Slovákov návšteva zámku v rakúskom Schloss Hofe výhodnejšia.

"Iba v tento deň to bude s veľkou zľavou na vstupnom. Deti do 6 rokov majú, ako zvyčajne, voľný vstup," uviedol pre TASR Prokop Slováček z bratislavskej spoločnosti B. H. Public Relations & Promotion.

Baroková elegancia

Vidiecke sídlo Habsburgovcov neďaleko Bratislavy otvára svojimi elegantnými priestormi, prepychovými záhradnými terasami a idylickým majerom možnosti, ako zažiť éru baroka. Na mimoriadnej výstave "Detstvo na dvore za čias Márie Terézie" v belétage zámku môžu návštevníci spoznať, čo znamenalo vyrastať na viedenskom dvore v 18. storočí. Spolu s interaktívnymi hrami sa môžu deti preniesť do cisárskych čias.

"Počas prehliadky pod názvom Neznámy zámok, či cestou po stopách ručných remeselných dielní a historických stajní, alebo aj pri prechádzke a koštovaní maškŕt, obdivovaní byliniek a marmeládových záhrad, sa môžu veľkí i malí vžiť do atmosféry baroka," dodal Slováček.

Podľa neho aj štvornohí obyvatelia zámku, ako sú osly, lamy, ovce či kozy, sa potešia každej návšteve vo svojej záhrade. Pri príležitosti sviatku sa môžu deti povoziť na poníkovi alebo so svojimi rodičmi v koči. Počas prehliadky "Parochňa, vejár, menuet" sa deti môžu stať princom či princeznou. Na milovníkov záhrad opäť čaká umelecky vysadená záhrada princa Eugena v pestrých jesenných farbách. Tí, čo by sa chceli zrekreovať, nájdu príjemný oddych v závesných sieťach, alebo sa poprechádzajú po rozľahlej lúke a lesných chodníkoch.

Zámok Schloss Hof je do 4. novembra otvorený denne od 10. do 18. hodiny.