Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

V piatok štartuje najstarší festival vážnej hudby v strednej Európe

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

V júli sa môžu milovníci hudby tešiť na vystúpenie skupiny Fragile, Roba Opatovského, SĽUK-u, ale i Hudobného divadla Teatro Wüstenrot.

Trenčianske Teplice 27. júna (TASR) – Slávnostným koncertom jazzovo-swingového orchestra Bratislava Hot Serenaders odštartuje v piatok (1. 7.) v Trenčianskych Tepliciach Hudobné leto - 76. ročník najstaršieho festivalu vážnej hudby v strednej Európe. Informovala o tom produkčná manažérka festivalu Zuzana Danechová.

"Hudobné leto sa ako podujatie neustále rozvíja presne tak ako samotná kultúra, v rámci ktorej nachádzajú uplatnenie i novšie žánre. Aj z toho dôvodu festival divákom prináša oveľa pestrejšiu paletu hudobných žánrov než v minulosti. Okrem klasickej hudby, ktorá uspokojí najnáročnejších poslucháčov, zaraďujeme do programovej štruktúry aj džez, pop, folklór či dokonca divadlo," uviedla Danechová.

Festival podľa nej tento rok ponúkne desať koncertov a predstavení. Na svoje si prídu domáci obyvatelia, pamätníci festivalu, ktorí si nenechajú ujsť ani jeden ročník podujatia, ale tiež mladí ľudia. Kúpeľným hosťom zasa Hudobné leto ponúka kultúrne spestrenie počas ozdravného pobytu.

V júli sa môžu milovníci hudby tešiť na vystúpenie skupiny Fragile, Roba Opatovského, SĽUK-u, ale i Hudobného divadla Teatro Wüstenrot. V auguste sa predstavia Mária Čírová, Peter Lipa a Zuzana Mikulcová, Cigánski diabli či Beáta Dubasová.

Festival uzavrie v piatok 2. septembra Slovenský komorný orchester so záverečným koncertom Hudba dvoch storočí.