Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V Piešťanoch vystavujú kresby z komiksu o dvojici Lasica a Satinský

Na archívnej snímke Milan Lasica (vľavo) a Július Satinský. Foto: TASR Vladimír Benko

Výstavu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu Zaži knihu. Súčasťou výstavy sú aj iné knižné tituly, ktoré Balogh ilustroval.

Piešťany 8. februára (TASR) - Výstavu ilustrácií z komiksového príbehu o obľúbenej dvojici komikov Milana Lasicu a Júliusa Satinského od ilustrátora Ďura Balogha si možno pozrieť v Mestskej knižnici v Piešťanoch. Jej súčasťou sú vybrané komiksové pasáže z knihy Radostná správa doplnené o štylizované fotografie známych tvorcov i veľkorozmerné priestorové makety. Vznikla v spolupráci s vydavateľstvom Monokel, informovala o tom Katarína Gregušová z knižnice.

"Kniha vyšla v roku 2021 a odvtedy zažila už svoju tretiu dotlač. Prezentuje príbeh zo života dvojice na pozadí krátkych dejín legendárneho Divadla na korze. S námetom prišiel vydavateľ Peter Michalík, autorom textu je dramatik, scenárista a spisovateľ Peter Gärtner. Počas trvania piešťanskej výstavy do 20. marca chystáme jej prezentáciu za účasti autorov a vydavateľa," uviedla Gregušová.

Naplánované sú aj sprievodné podujatia v podobe literárno-výtvarných workshopov a komentovaných prehliadok. Výstavu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu Zaži knihu. Súčasťou výstavy sú aj iné knižné tituly, ktoré Balogh ilustroval.