Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Súťaž Bratislava, moje mesto pozná svojich víťazov

Na archívnej snímke z dronu pohľad na Starý most a Staré mesto - centrum mesta Bratislava. Foto: TASR - Michal Svitok

Súťažilo sa v troch vekových kategóriách, a to od šesť do osem rokov, od deväť do 11 rokov a od 12 do 15 rokov.

Bratislava 1. júna (TASR) – V poradí 12. ročník tvorivej súťaže Bratislava, moje mesto pozná svojich víťazov. Ocenených bolo 22 autorov v troch vekových kategóriách. Na súťaži sa zúčastnilo viac ako 300 detí z Bratislavy a okolia. TASR o tom informovala Miroslava Joríková z mestskej knižnice.

"Deti prejavili výnimočnú dávku fantázie a umeleckých zručností. Aj preto sa pri hodnotení prác prihliadalo nielen na formu a techniku, ale aj na individuálne uchopenie témy, myšlienku, príbeh. A v neposlednom rade na originalitu diela," skonštatovala Joríková.

Súťažilo sa v troch vekových kategóriách, a to od šesť do osem rokov, od deväť do 11 rokov a od 12 do 15 rokov. V rámci umeleckej formy príspevku si mohli vybrať výtvarné alebo literárne dielo, komiks či audiovizuálne dielo. Na výber mali z troch tém. Tentokrát nimi boli - Bratislavská džungľa, Moje obľúbené miesto na čítanie a Fantastické tvory v Bratislave.

Poslaním súťaže je podporiť fantáziu a tvorivosť detí a mládeže, a tiež rozvoj ich vyjadrovacích schopností. Snahou je podporiť ich vzťah k mestu, v ktorom žijú, učia sa, trávia voľný čas. Súťaž má upriamiť pozornosť a záujem detí o Bratislavu, jej históriu, osobnosti, problémy či jedinečnosť.

Ďalší ročník súťaže má byť vyhlásený začiatkom budúceho roka.