Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

V Prievidzi sa uskutoční už 18. ročník Thalie pod Bojnickým zámkom

Bojnický zámok. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Súbory sa so svojimi hrami predstavia v Kultúrnom a spoločenskom stredisku, galérii Art point a Regionálnom kultúrnom centre.

Prievidza 9. apríla (TASR) - Vystúpenia ochotníckych divadelných súborov z Prievidze, Novák, Bánoviec nad Bebravou, Partizánskeho, Púchova a Stupného ponúkne už 18. ročník trenčianskej krajskej súťažnej prehliadky Thalia pod Bojnickým zámkom. Podujatie, ktoré je súčasťou 93. ročníka súťaže Scénická žatva, sa uskutoční 17. a 18. apríla v Prievidzi. Informovala o tom Jana Hvojniková z Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi, spoluorganizátora podujatia.

Súťažná prehliadka ukáže návštevníkom predstavenia amatérskych činoherných divadiel, divadiel mladých, ako i divadiel dospelých hrajúcich pre deti, pričom si súbory pripravili hry pre deti aj pre dospelých.

V prvý deň podujatia, v piatok 17. apríla, sa predstaví prievidzské Divadlo "A" a Divadlo Shanti s rozprávkou Keď kúzla sú pri moci, Divadielko Severka z Novák s rozprávkou O chorej žabke, bánovské Divadlo mladých Eldorado s hrou Dorota, púchovské Divadlo "M" s ruskou ľudovou rozprávkou O rybárovi a zlatej rybke. Súťažný večer zakončí Divadlo Precedens z Prievidze hrou pre dospelých pod názvom Múčni červi.

Program nasledujúceho dňa (18.4.) poskytne divákom predstavenie pre deti Ejnarove dobrodružstvá od Divadla Kukadlo z Partizánskeho, hru pre dospelých Rebriniak v podaní Divadelného súboru I. Pišku zo Stupného a predstavenie Kto chytá v žite, ktoré si pripravilo Divadlo mladých Šesť Pé z Partizánskeho.

Tohtoročnú Thaliu pod Bojnickým zámkom podobne ako po minulé roky zakončí jej odborné vyhodnotenie, na základe ktorého víťazné súbory postúpia na celoštátne súťaže.

Súbory sa so svojimi hrami predstavia v Kultúrnom a spoločenskom stredisku, galérii Art point a Regionálnom kultúrnom centre. Tieto inštitúcie sú zároveň organizátormi podujatia.