Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V Revúcej je festival Homo futuris ako oslava vzdelanosti

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

O hudobný sprievod sa postará Martin Husovský. Po skončení programu sa uskutoční aj autogramiáda účinkujúcich hercov, dodávajú organizátori.

Revúca 17. septembra (TASR) – Veľký celodenný festival s názvom Homo futuris, ako oslava vzdelanosti pri príležitosti 160. výročia založenia prvého slovenského gymnázia, sa koná v sobotu v Revúcej. Festival je súčasťou podujatia Revúca – mesto kultúry 2022.

"Program je plný známych umelcov. Ľudia môžu navštíviť atraktívne koncerty, workshopy, výstavy, čítané divadlo, alegorický sprievod študentov gymnázia či slávnostné uvedenie nových kníh a televízneho dokumentu k histórii Prvého slovenského gymnázia v Revúcej," informujú organizátori.

Ťahákom má byť večerný program Homo futuris – historicko-náučná freska o pedagogických prístupoch profesorov z Prvého slovenského gymnázia v podaní Lukáša Latináka, Božidary Turzonovovej, Martina Mňahončáka, Mila Kráľa a Juraja Zetyáka. "O hudobný sprievod sa postará Martin Husovský. Po skončení programu sa uskutoční aj autogramiáda účinkujúcich hercov," dodávajú organizátori.

Večer sa okrem toho uskutoční aj predstavenie najnovšej knihy Ondreja Sliackeho s názvom Revúcke guľky. Autor napísal knihu na počesť 160. výročia založenia Prvého slovenského gymnázia v Revúcej.

V mestskom dome kultúry sa celý deň koná workshop dokumentárnej fotografie s profesionálnym fotografom Petrom Uhrínom.