Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Stredoeurópsky dom fotografie privíta diela mladých autorov

Zhorenisko 2021. Foto: Matej Jánošík

Vzťahmi, identitou aj environmentálnymi problémami sa vo svojich fotografických prácach zaoberá deväť mladých autorov.

Bratislava 6. októbra (TASR) - V Stredoeurópskom dome fotografie (SEDF) v Bratislave otvoria v stredu výstavu s názvom Obraz/prelievanie realít. Prezentuje projekty študentov a absolventov Ateliéru komunikácie v médiu fotografie a predmetu žurnalistická fotografia na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda (FMK UCM) v Trnave.

Vystavené projekty študentov a absolventov reflektujú program ateliéru, ktorý sa sústreďuje na interpretáciu súčasných tém identity mladého človeka, environmentálnych tém, ekológie a experimentovania s výrazovými prostriedkami média fotografie. "Práce vyjadrujú voľný individuálny autorský prístup mladého človeka (študenta) k závažnejším osobným a spoločenským témam, pričom sa pri realizácii tém zdôrazňuje komunikačný význam obrazu a média fotografie," dodáva kurátorka Petra Cepková.

Vzťahmi, identitou aj environmentálnymi problémami sa vo svojich fotografických prácach zaoberá deväť mladých autorov. Návštevníci výstavy v Galérii Martina Martinčeka SEDF si môžu pozrieť diela, pod ktoré sa podpísali Peter Lančarič, Eva Jonisová, Kristína Mayerová, Lenka Klimeková, Tamara Kurillová, Matej Jánošík, Lukáš Kala, Rastislav Gablovič a Rebeka Sumegová.

Výstava potrvá do 31. októbra.