Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V septembri príde do kín životopisný film o Emilovi Zátopkovi

Na archívnej snímke z 24. júla 1952 zľava Nemec Herbert Schade, Emil Zátopek z Československa a Francúz Alain Mimoun pózujú v cieli po pretekoch na 5 000 metrov na letnej olympiáde na Olympijskom štadióne v Helsinkách. Foto: TASR/AP

Na scenári k filmu Zátopek spolupracovali David Ondříček, Alice Nellis, Jan P. Muchow, producentmi sú Kryštof Mucha, David Ondříček, Maroš Hečko a Peter Veverka.

Bratislava 12. augusta (TASR) – Režisér David Ondříček zhrnul život bežca Emila Zátopka do nového filmu Zátopek. Ten zachytáva dramatický osud slávneho športovca na pozadí komunistického režimu. V hlavných úlohách sa predstavia Václav Neužil a Martha Issová. Film bude v kinách 9. septembra. Informoval o tom Filip Púchovský, PR manažér.

Film Zátopek nie je len o športe, ale najmä o odhodlaní, pevnej vôli, oddanosti, odvahe a láske. „Ten film nie je náučný, nemusíte sa báť zaťaženosti príbehu. Ja verím, že sa mladí ľudia nechajú očariť Zátopkovou osobnosťou a že ich jeho životný príbeh nadchne rovnako ako nás, ktorí sme film nakrúcali," uviedol režisér David Ondříček.

Dodal, že Zátopek je príbehom o prerode neduživého chlapca z Baťovej továrne v Zlíne, ktorého na jeho prvé preteky prihlásili vlastne iba náhodou, na muža, ktorý na olympiáde v roku 1952 získal tri zlaté medaily.

Na scenári k filmu Zátopek spolupracovali David Ondříček, Alice Nellis, Jan P. Muchow, producentmi sú Kryštof Mucha, David Ondříček, Maroš Hečko a Peter Veverka. Slovenským distribútorom je spoločnosť BONTONFILM.